مواد لازم
براي 6 نفر
آرد - 250 گرم
كره - 125 گرم (يا روغن جامد 100 گرم)
زرده تخم مرغ - 1 عدد
نمك به قدر كافي
شير يا آب - نصف ليوان معمولي
نكته : براي تهيه تارت پياز يك قالب فلزي كم عمق لازم است.
مواد داخل تارت
پياز متوسط - 4 تا 5 عدد
روغن مايغ - 2 تا 3 قاشق سوپخوري
فلفل قرمز كوبيده - 1 قاشق غذا خوري
پنير امنتال يا گريور - 300 گرم
تخم مرغ - 2 عدد
شير - نصف ليوان
خامه - 125 گرم
خردل - يك قاشق مربا خوري
نمك به اندازه كافي
تارت پياز
طرز تهيه
آرد را در ظرف گودي مي ريزيم . نصف ليوان شير را با كمي نمك و يك عدد زرده تخم مرغ مخلوط مي كنيم و ميان آرد مي ريزيم و به هم مي زنيم تا آرد مرطوب شود. كره را كمي گرم مي كنيم تا نرم شود ، بعد آن را تكه تكه نموده با آرد مخلوط مي كنيم ، بطوري كه تمام مواد مخلوط شود و كمي چسبندگي پيدا كند. بعد آن را مالش مي دهيم و روي آن را مي پوشانيم تا يكي دو ساعت بماند .
قالب را كمي چرب مي كنيم . خمير را با نورد به شكل قالب باز مي كنيم ، به طوري كه خمير كف و ديواره قالب را بپوشاند ، سطح خمير را به وسيله چنگال در چند نقطه سوراخ مي كنيم تا پف نكند.
فر را با حرارت 350 درجه فارنهايت گرم مي كنيم و قالب خمير را به مدت 10 دقيقه روي پنجره وسط فر قرار مي دهيم تا نان كمي برشته شود . پياز را به شكل خلال خرد كرده با كره كمي سرخ مي نمائيم. قدر نمك و پاپريكا به پياز سرخ كرده مي زنيم و كمي آب به آن اضافه مي كنيم و چند دقيقه روي حرارت ملايم قرار داده در آن را مي بنديم تا پياز نرم و آب آن كاملا گرفته شود .
پياز را روي تارت مي ريزيم و با پشت قاشق آن را صاف مي كنيم . دو عدد تخم مرغ را در ظرفي مي شكنيم و كمي نمك و فلفل و خردل به آن مي زنيم و با همزن خوب مخلوط مي كنيم.
خامه را روي اين تخم مرغ مي ريزيم و به هم ميزنيم . مخلوط به دست آمده را روي پياز مي ريزيم ، پنير را رنده مي كنيم و روي مواد مي پاشيم وتارت را به مدت نيم ساعت در بالاترين پنجره فر كه قبلا با حرارت 350 درجه فارنهايت يا 175 درجه سانتيگراد گرم شده قرار مي دهيم .
اگر بخواهيم تارت پياز را كاملا داغ سرو كنيم ، مي توانيم آن را در ظرف نسوز تهيه نموده با همان ظرف سر ميز ببريم.اين تارت سوئيسي مي باشد.