آش شله مشهدي يك پيشنهادي عالي براي سفره افطار ماه رمضان است.
مواد لازم براي آش شله مشهدي :
گوشت گوسفند : 500 گرم
بلغور گندم : 1 ليوان
برنج : 1/2 ليوان
باقلا : 1/2 ليوان
نخود : 1/2 ليوان
لوبيا قرمز : 1/2 ليوان
لوبيا سفيد : 1/2 ليوان
لوبيا چيتي : 1/2 ليوان
خورشت قيمه آماده : 2 ليوان
پياز : 5 عدد
روغن : 5 قاشق غذاخوري
دارچين و نمك و فلفل : مقدار لازم
طرز تهيه آش شله مشهدي :
ابتدا حبوبات را از شب قبل خيس كنيد.
گوشت را داخل قابلمه بريزيد ، چند ليوان اب اضافه كنيد و بگذاريد به جوش بيايد سپس كف روي اب را بگيريد و پيازهاي پوست كنده را به گوشت اضافه كنيد ، در قابلمه را بگذاريد و حرارت را كم كنيد و 3-4 ساعت اجازه دهيد گوشت بپزد و اب گوشت تمام شود سپس پيازها و گوشت پخته را بكوبيد تا يكدست شوند.
حبوبات را داخل قابلمه اي بريزيد و چند ليوان آب اضافه كنيد و بگذاريد حبوبات بپزند و نرم شوند سپس گوشت كوبيده ، برنج و بلغور گندم را به حبوبات پخته اضافه كنيد ، دارچين ، روغن ، نمك و فلفل بزنيد و با حرارت كم بگذاريد چند ساعت تمام مواد باهم بپزند.
در اين مدت بايد آش را مانند حليم مدام هم بزنيد تا كشدار و غليظ شود ؛ پس از اينكه آش آماده شد در ظرف بريزيد و با قيمه تزيين و سرو كنيد. ( در قابلمه بايد باز باشد ، در اين مدت اگر آب آش كم شد اب جوش اضافه كنيد ).