مواد لازم
خيار سبز درشت تخمي - 2 كيلو
شكر - 2 كيلو
آب - 6 ليوان
گلاب - 1 استكان
آهك به صورت سنگ - 1 كيلو
در كارهاي ساختماني معمولا آهك را آب مي زنند و به شكل پودر درمي آورند. اين چنين آهكي براي ترد كردن مربا مناسب نيست.
مربا خيار سبز
طرز تهيه
خيار را پوستگرفته ، چهار قاچ مي كنيم. قسمت نرم و تخم آن را مي گيريم و از قسمت سفت آن استفاده مي كنيم . قطعات خيار را به هر شكلي كه دوست داريم ، مربع ، مستطيل و يا لوزي مي بريم .
آهك را در ظرفي قرار داده ، روي آن آب فراوان مي ريزيم و مي گذاريم يكي دو ساعت بماند تا كاملا نرم شود . وقتي آهك نرم شد ، آن را بهم مي زنيم ، بعد مي گذاريم دو سه ساعت بماند و گل آن رسوب كرده ، آب آن كاملا زلال شود. آب زلال را با يك ملاقه آهسته به طوري كه با لايه رسوب كرده آهك مخلوط نشود ، از صافي رد مي كنيم و روي خيارهاي آماده شده مي ريزيم به اندازه اي كه آب آهك روي خيار را كاملا بگيرد. خيار بايد 24 ساعت در آب آهك بماند بعد آن را در صافي ريخته ، چندين بار مي شوئيم تا آب آهك آن كاملا گرفته شود.
شكر را با 4 ليوان آب مي جوشانيم، در حدي كه فقط شكر حل شود. سپس آن را هم از صافي رد مي كنيم و در ظرف مناسبي كه بهتر است لعابي باشد مي ريزيم ، خيار را هم در اين شربت ريخته ، ظرف را روي آتش مي گذاريم ، وقتي جوش آمد ، حرارت را كمي ملايم مي كنيم تا شربت قوام بيايد.
مقداري گلاب به اندازه اي كه معطر شود و كمي جوهر ليمو يا آب ليمو بقدري كه ترش نشود، داخل مربا مي ريزيم ، بعد از چند جوش مربا را از روي آتش بر مي داريم .
اگر بخواهيم رنگ مربا سبز شود ، وقتي كه خيار را در شربت ريختيم ، كمي رنگ سبز به آن اضافه مي كنيم. (اين نوع رنگ مخصوص شيريني است و زياني ندارد)