مواد لازم
ژامبون يا كالباس 250 گرم
تخم مرغ كامل 4 عدد
سفيده تخم مرغ 2 عدد
كره 50 گرم
پنير گريور رنده شده 100 گرم
قارچ تازه 500 گرم(يا كنسرو قارچ متوسط 1 قوطي)
خردل 1 قاشق مرباخوري
شير 2 ليوان
آرد سفيد خيلي نرم 2 قاشق سوپخوري
سوفله كالباس
طرز تهيه
قارچ را خرد مي كنيم و مي شوئيم و سپس آن را با كره قدري سرخ مي كنيم و كمي نمك به آن مي زنيم و مي گذاريم آب آن تبخير شود .
ژامبون يا كالباس را خرد و با قارچ مخلوط مي كنيم .آرد را در ظرف كوچكي مي ريزيم. شير را به تدريج با آرد مخلوط مي كنيم ، براي اينكه آرد كاملا در شير حل شود، مخلوط آرد و شير را از صافي رد مي كنيم . كمي نمك مي زنيم و آن را روي حرارت ملايم مي گذاريم ، مرتب به هم مي زنيم تا شير جوش بيايد و كمي غليظ شود.
سپس زرده تخم مرغ را از سفيده جدا مي كنيم ، زرده را خوب به هم زده ، آن را با شير كه داغ است مخلوط مي كنيم. خردل را به آن اضافه كرده ، هم مي زنيم . سفيده ها را جداگانه آنقدر مي زنيم تا مثل پنبه خشك و سفيد شوند.
قارچ و كالباس را داخل مخلوط زرده و شير مي كنيم . در آخر كار سفيده را مي ريزيم و به سرعت مخلوط مي كنيم . مايه را در ظرف نسوز مناسبي مي ريزيم ، مايه بايد ظرف را پر كند. پنير را روي مايه مي پاشيم . ظرف را در كف فري كه قبلا با حرارت 400 درجه فارنهايت يا 200 درجه سانتيگراد گرم شده است ، قرار مي دهيم . بهتر است ظرف را در سيني فر ، كه آب در آن ريخته ايم ، بگذاريم تا سوفله نچسبد و لطيف تر طبخ شود . در فر را مي بنديم و حرارت آن را 50 درجه كم مي كنيم ، سوفله كالباسبايد 40 تا 45 دقيقه در فر بماند تا كاملا بالا بيايد و روي آن طلايي شود .بعد از آماده شدن بايد بلافاصله با همان ظرف سر ميز برده شود.
تمام لطف سوفله در آن است كه كاملا پف كند و داغ مصرف شود، در صورت امكان بهتر است آن را در سر ميز روي چراغ هاي مخصوص بگذاريم كه سرد نشود.