گداخته از خانواده كاچي است و به دليل مواد مغذي كه داخل آن استفاده ميشود براي كم خوني و ضعف بدن بسيار مناسب است. ما در اينجا طرز تهيه آن را به شما آموزش داده ايم:
مواد لازم براي پخت گداخته :
:: ادويه مخصوص 200 گرم
:: مغز پسته 200 گرم
:: مغز بادام 200 گرم
:: مغز فندق 200 گرم
:: مغز گردو 200 گرم
:: كنجد 100 گرم
:: نخودچي 100 گرم
:: خرما خرك (خارك) 200 گرم
:: خرما 200 گرم
:: پودر نارگيل 200 گرم
:: پودر سنجد 100 گرم
:: شيره ي خرما 400 گرم
:: نبات 200 گرم
:: زعفران ساييده شده 1 قاشق چايخوري
:: آب به ميزان كافي
طرز تهيه گداخته:
همه ي مغزهاي خشكبار و كنجد و نخودچي را با همديگر پودر كرده و نگه مي داريم. هسته ي خرما را خارج كرده و هر دو نوع خرما را در حدود 1 تا 2 ليوان آب مي پزيم. خرماهاي پخته شده را چرخ كرده و همراه با مغزهاي خشكبار پودرشده و پودر كنجد و پودر نخودچي(كه يك جا با هم پودر شده اند،) و پودر سنجد و پودر نارگيل با 4 ليوان آب ، روي حرارت مي گذاريم.
نبات و شيره ي خرما را هم اضافه كرده و روي حرارت ملايم آن قدر هم مي زنيم تا مودا قوام بيايد و غليظ شود. بعد از حدود 1 ساعت كه مواد روي حرارت هم زده شده، خوراك آماده شده است. پنج دقيقه قبل از خاموش كردن حرارت، زعفران را در نصف فنجان آب حل كرده و داخل مواد مي ريزيم. وقتي اجاق رو خاموش كرديم، مواد را در ظرف ريخته و اجازه مي دهيم تا خنك شود.