پنجشنبه ۱۰ دی ۹۴ | ۱۵:۱۳ ۲۶۷ بازديد
مواد موردنياز (8 نفر)
• 3 عدد پياز متوسط
• يك كيلوگرم سبزي آش
• يك پيمانه بلغور گندم
• يك پيمانه عدس
• يك پيمانه لوبيا چشمبلبلي
• يك پيمانه برنج
• 2 پيمانه آب مرغ يا آبگوشت
• 4 پيمانه آب جوشيده
• 2 پيمانه آبغوره
• نصف پيمانه غوره
• 2 قاشق سوپخوري پودر نعناي خشكشده
• نمك و فلفل سياه به ميزان دلخواه
• 4 قاشق سوپخوري روغن مايع سرخكردني

طرز تهيه
1. همه حبوبات را به طور جداگانه از چند ساعت قبل در آب بخيسانيد. سبزي آش كه شامل تره، جعفري، گشنيز، برگ چغندر يا اسفناج است را بشوييد و پس از خشك شدن خرد كنيد.
2. پيازها را به صورت خلالي خرد كنيد و سپس داخل قابلمه بزرگي حاوي مقداري روغن تفت دهيد تا طلاييرنگ شود. مقداري از پيازداغ را برداريد و براي تزئين روي آش كنار بگذاريد. سپس 2 قاشق سوپخوري پودر نعناخشك را به پيازداغ اضافه كنيد و كمي تفت دهيد.
3. آب مرغ يا آب گوشت را به مخلوط پيازداغ اضافه و حرارت گاز را كمي زيادتر كنيد تا آب مرغ يا گوشت به جوش آيد.
4. باتوجه به اينكه بلغور گندم در مقايسه با ديگر حبوبات موجود ديرتر ميپزد، ابتدا بلغور گندم را به مواد داخل قابلمه بيفزاييد و بگذاريد حدود يك ربع بجوشد، پس از آن لوبيا چشمبلبلي و عدسي را به طور همزمان اضافه و شعله اجاقگاز را كم كنيد و بگذاريد تا حبوبات نيمپز شوند. در مرحله بعد برنج را اضافه كنيد و هرازگاهي مواد داخل آش را هم بزنيد تا آش ته نگيرد. در صورت نياز ميتوانيد مقداري آب جوشيده نيز به مواد بيفزاييد. پس از آنكه مطمئن شديد حبوبات كاملا پختهاند، سبزي آش را اضافه كنيد.
5. در اين مرحله نوبت به اضافهكردن سبزي خردشده آش است. پس از اضافهكردن سبزي، دوباره در قابلمه را بگذاريد تا سبزي پختهشده و آش كاملا جا بيفتد.
6. در پايان آبغوره و درصورت دلخواه غوره را هم به آش اضافه كنيد و بگذاريد چند دقيقه بجوشد. پس از طي اين مدت، آش را در ظرف مخصوص كشيده و با پيازداغ و نعنا داغ و درصورت دلخواه حبوبات پختهشده آش تزئين كنيد.