پنجشنبه ۱۰ دی ۹۴ | ۱۵:۱۳ ۲۷۵ بازديد
مواد لازم
• 2 ليتر دوغ آماده غيرگازدار
• 500 گرم سبزي آش (شامل گشنيز، كمي شويد و سير تازه)
• يك عدد تخممرغ
• يك و نيم پيمانه نخود
• 2 پيمانه برنج
• 250 گرم گوشت چرخكرده
• يك عدد متوسط پياز
• نعنا خشك، مقداري براي نعنا داغ
• روغن، به ميزان لازم
• نمك، به ميزان لازم

طرز تهيه
1. نخود را از شب قبل در آب بخيسانيد. سپس در قابلمه كوچكي آن را بپزيد.
2. دوغ آماده را داخل قابلمه بزرگي بريزيد. سپس يك عدد تخممرغ را به صورت خام داخل دوغ بشكنيد. برنج را پس از شستن داخل مخلوط دوغ و تخممرغ بريزيد و روي شعله متوسط اجاق گاز قرار دهيد. در طول اين مدت، مرتب آن را هم بزنيد تا دوغ به جوش آيد.
3. پس از اينكه نخود به طور كامل پخته شد، آن را به همراه كمي نمك به مواد اضافه كنيد. سبزي آش را هم به صورت درشت خرد كنيد و به همراه سير رنده شده، به بقيه مواد بيفزاييد.
4. پياز را در گوشت چرخكرده رنده كنيد و پس از اضافه كردن اندكي نمك و زردچوبه و زعفران، اين مخلوط گوشتي را به صورت كوفتههاي ريز درآوريد. پس از آماده شدن كوفتهها، آنها را داخل آش بريزيد و به مدت يك ساعت روي شعله ملايم اجاق گاز قرار دهيد.
در صورتي كه برنج موجود در آش نرم شد و به طور كامل پخت، زمان طبخ اين آش نيز كامل شده است. در پايان، هنگام سرو كردن، آش را در كاسهاي بريزيد و روي آن را با مقداري نخود پخته و نعناي داغ تزئين كنيد.