آشنايي با روش تهيه مسقطي گردويي

۳۲۷ بازديد

يك‌ونيم پيمانه شكر، معادل 220 گرم. سه پيمانه گلاب، معادل 450 گرم. اگر گلاب خلوص زيادي داشته باشد، مي‌توان سه پيمانه مخلوط گلاب و آب را استفاده كرد.

مسقطي

مواد لازم براي مسقطي گردويي

نشاسته يك پيمانه

پودر نارگيليك پيمانه

شكر يك و نيم پيمانه

گلاب سه پيمانه

كره بيست گرم

گردو يك پيمانه

با اين مقدار مواد لازم حدود 35 عدد از «مسقطي گردويي» خواهيم داشت.

مواد لازم

مسقطيمسقطي

يك‌ونيم پيمانه شكر، معادل 220 گرم. سه پيمانه گلاب، معادل 450 گرم. اگر گلاب خلوص زيادي داشته باشد، مي‌توان سه پيمانه مخلوط گلاب و آب را استفاده كرد.

مسقطيمسقطي

يك پيمانه يا يك كاسه ماست‌خوري گردو، معادل صد گرم. يك پيمانه پودر نارگيل، معادل 50 گرم.

دسر بيسكويتي كره ايروغن حيواني

يك بسته كره بيست گرمي يا يك قاشق غذاخوري روغن معطر حيواني.

مسقطي

يك پيمانه نشاسته، معادل صد گرم.

طرز تهيه مسقطي گردويي

مسقطي

يك پيمانه نشاسته و يك پيمانه گلاب را مخلوط كرده، در صورت نياز از صافي مي‌گذرانيم. دو پيمانه گلاب ديگر را اضافه كرده، روي شعله قرار مي‌دهيم و مرتب هم مي‌زنيم تا سفت شود و بوي خامي نشاسته نيز گرفته شود.

مسقطي

يك و نيم پيمانه شكر (حدود 220 گرم) را اضافه كرده، هم مي‌زنيم و بعد 20 گرم كره يا يك قاشق غذاخوري روغن معطر حيواني را اضافه كرده، هم مي‌زنيم تا مسقطي قوام آيد و آماده شود.

مسقطي

مواد داغ مسقطي را به قطر نيم الي سانت روي يك كيسه فريزر ريخته و با يك كفگير روي آن را صاف مي‌كنيم. سپس مقداري گردوي خردشده وسط آن ريخته، مواد را لوله مي‌كنيم و بعد كيسه فريزر را باز كرده، روي مسقطي لوله شده مقداري پودر نارگيل مي‌ريزيم و دوباره پلاستيك را دور مسقطي پيچيده، آن را براي 4 الي 5 ساعت در يخچال مي‌گذاريم تا سفت شده، آماده پذيرايي شود. با اين مقدار مواد لازم به اندازه سه رول مسقطي گردويي مي‌توان درست كرد.

مسقطي

مي‌توان مسقطي لقمه‌اي درست كرد. براي اين كار، دو كيسه فريزر را داخل هم قرار مي‌دهيم و مواد داغ مسقطي را در آن مي‌ريزيم و نوك كيسه فريزر را سوراخ مي‌كنيم تا يك قيف درست شود. سپس مقداري پودر نارگيل در يك كاسه ريخته و مواد مسقطي را تكه‌تكه روي پودر نارگيل‌ها مي‌ريزيم. يك گردو روي آن قرار داده، دوباره پودر نارگيل به اطراف مسقطي مي‌پاشيم و در يخچال گذاشته تا سفت شده، آماده پذيرايي شود. با اين مقدار مواد لازم به اندازه سي و پنج عدد مسقطي لقمه‌اي گردويي خواهيم داشت.

مسقطي

همچنين مي‌توان رول مسقطي گردويي را به روش ديگري درست كرد. براي اين كار، دو كيسه فريزر را داخل هم قرار مي‌دهيم و مواد داغ مسقطي را در آن مي‌ريزيم و نوك كيسه فريزر را سوراخ مي‌كنيم تا يك قيف درست شود. سپس مقداري پودر نارگيل روي يك كيسه فريزر ريخته و مواد مسقطي را به صورت لوله‌اي روي پودر نارگيل‌ها مي‌ريزيم. چند گردو روي آن قرار داده، دوباره پودر نارگيل به اطراف مسقطي مي‌پاشيم و در يخچال گذاشته تا سفت شده و بعد برش مي‌زنيم تا آماده پذيرايي شود. با اين مقدار مواد لازم به اندازه سه رول مسقطي گردويي خواهيم داشت.

مسقطي

در هنگام پخت مي‌توان كمي زعفران يا كاكائو به مسقطي اضافه كرد تا مسقطي زعفراني يا كاكائويي در ست شود و به جاي مغز گردو مي‌توان از فندق يا ... استفاده كرد.

كالري موجود در مسقطي گردويي

مقدار كالري موجود در يك تكه مسقطي (يك سي و پنجم كل مسقطي) حدود 65 كيلوكالري مي‌باشد.

مقدار كالري موجود در كل مسقطي حدود 2300 كيلوكالري مي‌باشد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد