مواد لازم براي 4 الي 5 نفر :
گوشت مرغ يا بوقلمون با استخوان | 300 الي 400 گرم |
برنج | نصف پيمانه |
عدس | 1 پيمانه |
كشك پاستوريزه | 5 قاشق غذا خوري (كشك رقيق تر 3 ليوان) |
زردچوبه و فلفل سياه و قرمز | به ميزان لازم |
سينه مرغ | براي كوفته ريزه |
پياز داغ طلايي و سير داغ طلايي بدون روغن | به مقدار لازم |
نعناع داغ | براي تزئين |
طرز تهيه :
يكي از غذاهاي كردستان ، آش مخصوصي به نام سه نگه سير است .
كه گوشت مرغ و عدس را به همراه پياز و زردچوبه و فلفل پخته و از طرفي برنج را هم جداگانه مي پزند و وقتي مرغ و عدس پخته شد برنج را اضافه ميكنند و كشك سائيده شده درون آن ميريزند و بعد از بيست دقيقه جوشيدن و قوام آمدن بخشي از نعناع داغ و پياز داغ و سير داغ را درون آش ريخته و بقيه را روي آش تزئين ميكنند كساني كه از كشك پاستوريزه استفاده ميكنند به علت غلظت زياد با اضافه كردن چند قاشق كشك و چشيدن آن، رنگ و ميزان نمك را تعيين كنيد ، در چنين آشهايي كه كشك مصرف ميشود بهتر است كه نمك ريخته نشود چون به قدر كافي كشكهاي پاستوريزه شور هستند و با اضافه كردن نمك ممكن است آش شور شود .
در اين آش من بعد از پختن گوشت ،استخوانها را جدا كردم و گوشت را تكه تكه كرده و در آش ريختم .