مواد لازم:

طرز تهيه:
* لوبياي چشم بلبلي را كه از شب قبل خيس كردهايد با يك ليتر آب و كمي نمك روي حرارت قرار دهيد تا نيم پز شود.
* عدس را اضافه كرده و بعد از آن كه كمي نرم شد پياز داغ را كه با زردچوبه تفت دادهايد به همراه سبزي و سير داغ اضافه نماييد.
* بعد از چند جوش ۲ پيمانه آب سرد ريخته و اماج را اضافه كنيد مرتب هم بزنيد تا اماجها به هم نچسبند.
* بعد از ۱۰ دقيقه نمك و فلفل آش را اندازه كنيد، تخم مرغ را بشكنيد و كم كم اضافه نموده و هم بزنيد تا پخته شود.
* سپس در ظرف كشيده، روي آن را با نعنا داغ تزيين كنيد.
طرز تهيه اماج:
يك پيمانه آرد را با يك قاشق چايخوري نمك مخلوط نماييد و الك كنيد.
به ۲ روش اماج تهيه مي شود:
روش اول:
آرد را كف سيني بريزيد و با دست تان كه در كاسه ي آب فرو بردهايد روي آرد بپاشيد و كف دست را روي آرد حركت دهيد.
حالا دستهايتان را به هم بماليد و از خميري كه به دست تان چسبيده دانههاي خميري ريز و نامنظمي درست كنيد به همين صورت ادامه دهيد تا به اندازه يك ليوان اماج درست شود.
سپس اماج ها را كف سيني بريزيد و داخل فر با در باز به مدت ۲۰ دقيقه قرار دهيد تا خشك شود.
روش دوم:
اين روش ساده بدين صورت است كه يك پيمانه آرد را با نمك تركيب كرده در ظرفي بريزيد و آب را كم كم اضافه نماييد تا زماني كه خمير به دست تان نچسبد.
سپس خمير را با رنده درشت رنده كنيد و اماج هايي را كه به اين روش تهيه ميشود با فاصله رنده كنيد.
سيني را به مدت ۲۰ دقيقه داخل فر قرار دهيد و يا در مقابل آفتاب قرار دهيد تا نيم خشك شود و در آش بريزيد.
انرژي كل: ۱۳۰۰ كيلو كالري