تتالي(ته تالي) جز غذاهاي محلي اراك محسوب مي شود .
آماده سازي : 20 دقيقه
زمان پخت : 30 دقيقه
مواد لازم جهت تهيه تتالي(ته تالي) براي 4 نفر :
گوشت چرخ كرده | 500 گرم |
سيب زمينيمتوسط | 4 عدد |
پياز بزرگ | 3 عدد |
گوجه فرنگي | 6 عدد |
فلفل دلمهبزرگ | 1 عدد |
طرز تهيه تتالي(ته تالي) :
چاشني هاي غذا:
غوره، لواشك، فلفل سياه، زردچوبه، نمك، رب گوجه فرنگي هر كدام به ميزان دلخواه
نصف قاشق غذاخوري ،به اندازه اي كه كف تابه چرب شود روغن را در تابه ميريزيم. 2 عدد از پيازها را نگيني خورد مي كنيم و درتابه ميريزيم. يكي از پيازها را در گوشت چرخكرده رنده ميكنيم و خوب ورز ميدهيم وكمي نمك، فلفل سياه و زرد چوبه به گوشت اضافه ميكنيم. به اندازه كمتر از كف دست از گوشت چرخ كرده برميداريم و به شكل گرد درمي آوريم و روي پياز در تابه ميچينيم. سيب زميني ها را پوست كنده و بصورت گرد ،گرد ميبريم و روي گوشت ها مي چينيم ،همينطورگوجه فرنگي ها و فلفل را گرد ميكنيم و روي سيب زميني مي چينيم. سپس مواد چاشني غذا را اضافه مي كنيم. در آخر هم رب گوجه را در يك ليوان آب حل ميكنيم و روي غذا ميريزيم.
اشپزي سنتي - تتالي يا ته تالي
درب تابه را مي گذاريم و شعله گاز را كم مي كنيم تا به آرامي بپزد ، اين غذا با نان سرو مي شود .
از خوردن غذاي محلي اراكي لذت ببريد.