هر مدلي كه دوست داريد سرو كنيد. به صورت خوراك يا با پلو، در هر دوحالت خوشمزه ست .
مواد لازم :
فيله ماهي | 3 عدد |
رنده پوست ليموترش | 1 قاشق چايخوري دلخواه |
جعفري برگ شده | 1 پيمانه |
كنجد و بذر كتان | 1 قاشق مرباخوري دلخواه |
سير تازه | 1 حبه |
پودر پنير پارمژان | 1 قاشق غذاخوري دلخواه |
آرد | 1 قاشق غذاخوري |
كورن ميل | 4 قاشق غذاخوري |
سماق | 1 قاشق مربا خوري |
مايونز رقيق شده در آبليمو | دلخواه |
نمك و فلفل | به مقدار لازم |
پنير چدار اولد براي تزيين | دلخواه |
طرز تهيه :
برگهاي خرد نشده جعفري ، سير رنده شده ، سماق ، نمك و فلفل ، پودر پنير, كنجد و بذر كتان و رنده پوست ليمو ترش را با هم مخلوط كنيد ( موقع رنده كردن دقت كنيد منظور از پوست فقط همون قسمت رنگيه مركباته مثلا در ليمو همون لايه سبز خيلي نازك). كره سرد را بهش اضافه كنيد و هم بزنيد تا مواد تركيب بشند .
فيله ماهي را صاف روي سطح كارتون پهن كنيد. (اگر مايل بوديد فيله ماهي را مطابق دستور ماهي سوخاري بدون روغن مزه دار كنيد) . حالا تركيب آماده را به سه قسمت در نظر بگيريد و يك قسمتش را خيلي راحت روي فيله پهن كنيد و كمي پرس كنيد.حالا موقع رول يا لوله كردن فيله است . در اين مرحله كمي با ظرافت و آروم كار كنيد . از قسمت پهن تر ماهي شروع به پيچيدن كنيد و از دو دست استفاده كنيد همينطور كه ماهي را لوله ميكنيد با انگشت مواد را هم داخل رول بدهيد .خيلي راحته نگران بيرون ريختن مواد نباشيد. تا به انتهاي فيله برسيد .
در ظرفي تركيبات ارد رو با هم مخلوط كنيد ( آرد ، كورن ميل ، پودر پنير، نمك و فلفل) مي تونيد از هرتركيبي كه براتون راحتتره استفاده كنيد مثل آرد سوخاري و غيره و ظرف را كنار بگذاريد . .حالا با دو دست ، رول را از دو طرف بلند كنيد و در ظرف ديگري بگذاريد و چند قاشق از سس رقيق شده با آبليمو يا سركه روي سطح رول بريزيد ( ميتونيد به جاي ان از روغن زيتون استفاده كنيد و يا كلا حذفش كنيد). ماهي رو آرد بزنيد . براي اينكار از دوقاشق يا چنگال استفاده كنيد كه دستتون هم آلوده نشه و ماهي رو در ظرف ارد بگذاريد و با قاشق آرد را روي همه اطراف اون بريزيد تا يك لايه نازك دورش رو بگيره .
در ظرف پختتون كمي روغن بريزيد . مثل عكس روغن رو فقط در محلي كه رول رو قرار ميديد بريزيد كه روغن در اطراف ظرف هم نباشه تا بسوزه ( سلامت تره) . رول ها را با همون دو قاشق بلند كنيد كمي تكان بديد تا آرد اضافه اش بريزه و در ظرف پخت بگذاريد. يك ورقه آلومينيم روي اون بكشيد و در فر گرم شده با حرارت 400 درجه فارنهايت يا 200 سانتيگراد بمدت 30 دقيقه بپزيد.
بعد از سي دقيقه ظرف را بيرون بياريد و آلومينيم را برداريد ( بوي عطرش رو هم استشمام كنيد.عالي … ) . اگر مايل بودين كمي پنير رنده شده روي اون بپاشيد ( من از پنير چدار اول استفاده كردم) در غير اينصورت بدون پنير و كاور دوباره به فر برگردانيد تا ده دقيقه ديگه ، كه به اندازه دلخواهتون طلايي بشه .
رول خوشمزه آماده است . در ظرف قرار بديد و برش بزنيد و از سسي كه توي ظرف پخت جمع شده هم كمي روش بديد و با سبزي پلو تازه و يا به تنهايي سرو كنيد . غذاي خيلي خوشمزه و مجلسي و آسونيه . توضيحات من طولاني بود، اما پختش خيلي كوتاه و راحته .