كيش لورن يك غذاي معروف فرانسوي است
مواد لازم براي خمير:
آرد | 300 گرم |
كره | 100 عدد |
تخم مرغ كامل | 1 عدد |
آب سرد | 3 قاشق سوپخوري |
روغن مايع | 100 ميلي ليتر |
نمك | 4/1 قاشق چايخوري |
ماست | 2 قاشق سوپخوري |
مواد لازم براي داخل كيش:
ژامبون مرغ | 400 گرم |
پنير ورقه زرد (پنير تست) | 10 ورقه |
پنير خامه اي | 150 گرم |
تخم مرغ | 3 تا 4 عدد |
خامه | 200 ميلي ليتر |
جعفري خرد شده | به ميزان لازم |
نمك و فلفل سياه | به ميزان لازم |
طرز تهيه كيش لورن (غذاي معروف فرانسوي):
قبل از هر كاري رول هاي پنير زرد را آماده مي كنيم. يك ورق پنير را روي سطح كار پهن مي كنيم و روي آن را با كارد پنير خامه اي ماليده و مقداري جعفري خرد شده مي پاشيم. سپس ورقه پنير را لوله كرده، يك ورقه ديگر به همين صورت آماده كرده، لوله قبلي را كنار اين ورقه مي گذاريم و به دور آن مي پيچيم تا قطورتر شود. پنج تا از اين رول ها را آماده مي كنيم و نيم ساعت در يخچال نگه مي داريم تا سفت تر شود سپس به صورت حلقه اي برش مي دهيم.
ابتدا آرد را در كاسه اي گود ريخته و حدود نيم ساعت داخل يخچال مي گذاريم تا براي خمير كردن خنك باشد. برعكس كره را از يخچال بيرون مي گذاريم تا به دماي محيط رسيده و نرم شود.
سپس كره را تكه تكه ميان آرد گذاشته و با نوك انگشتان كره را به خورد آرد مي دهيم تا ماسه اي شكل شود.
در ظرفي ديگر تخم مرغ، آب، روغن مايع، ماست و نمك را با هم مخلوط كرده و با همزن دستي به هم مي زنيم تا يكدست شود.
مايع را به مواد آرد اضافه كرده و همه را با هم شروغ به خمير كردن مي كنيم. كمي ورز مي دهيم تا خمير را به صورت يك گلوله منسجم شود. سپس روي خمير را با يك دستمال پارچه اي پوشانده و حدود يك ساعت در محيط آشپزخانه استراحت ميدهيم تا به حالت مطلوب برسد.
سپس يك قالب تارت يا قالب كمربندي به قطر 27 تا 30 سانتي متر يا 4 گوش به ضلع 24 سانتيمتر در نظر مي گيريم. قالب احتياجي به چرب كردن ندارد. خمير را داخل قالب پهن كرده و سطح خمير را توسط ابزار مخصوص يا چنگال سوراخهايي ايجاد مي كنيم تا خمير در فر پف نكند. سپس قالب را روي پنجره وسط فر كه از قبل با حرارت 180 درجه سانيتگراد گرم كرده ايم، به مدت 10 دقيقه مي پزيم و از فر خارج مي كنيم. سپس ژامبون ها را رشته كرده، پنير خامه اي را روي خمير مي ماليم و ژامبون ها را روي آن پخش مي كنيم.
در ظرفي جداگانه تخم مرغ ها، خامه، نمك و فلفل را توسط همزن دستي آنقدر مي زنيم تا صاف و يكدست شود. مخلوط حاصل را روي خمير و ژامبون مي ريزيم سپس پنيرهاي تست آماده شده روي آن مي چينيم و به مدت 45دقيقه تا يك ساعت داخل فر كه از قبل گرم كرده ايم مي پزيم.
براي تزيين مي توانيم از مقداري پنير خامه اي كه نرم كرده ايم استفاده كنيم. آن را داخل قيف مي ريزيم و لبه هاي تارت را با آن فرم مي دهيم. مرواريد خوراكي و رول هاي پنير زرد را براي تزيين فراموش نكنيد.
كيش لورن quiche lorraine يك غذاي معروف فرانسوي مي باشد.كيش لورن را مي توان با سس هاي مختلف بسته به سليقه ميل نمود.