طرز تهيه ژيگو فرانسوي
نظرات اين مطلب : 0

مواد لازم:

سبزيجات پخته شده (هويج خرد شده ، لوبياي سفيد پخته شده ، نخود سبز ، لوبياي سبز پخته شده – از هر كدام يك ليوان
طرز تهيه :
استخوان هاي انتهاي ران و استخوان سر ماهيچه را قطع مي كنيم . ميتوانيم از قصاب بخواهيم كه آن را آماده كند ، گوشت را مي شوئيم ، خشك مي كنيم . سطح گوشت را با كارد سوراخ هاي عميقي مي نمائيم و پرهاي سير را پوست كنده در آن عمقا فرو مي نمائيم. روغن مايع را در قابلمه مناسبي مي ريزيم . ظرف را روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا روغن داغ شود .
ران را در قابلمه مي گذاريم ، در آن را مي بنديم ، گاهي آن را زير و رو مي نمائيم تا آب گوشت كاملا كشيده شود و دو طرف گوشت سرخ گردد . نكته حساس در طبخ ژيگو آن است كه گوشت نبايد به شكل گوشت آبپز درآيد. بعد از سرخ شدن كم كم از كنار ظرف آب در آن مي ريزيم . چند حبه سير و نعناع و ترخان را بدون خرد كردن كنار ظرف ژيگو مي ريزيم ، مي گذاريم ژيگو پخته شود .
ما ايراني ها معمولا گوشت را كاملا پخته دوست داريم ، ولي طبخ ژيگوي صحيح در آن است كه كاملا خون دار مصرف شود و به شكل كباب پخته گردد. البته نوع گوشت بايد مطلوب باشد ، يعني با كمتر پخته شدن قابل استفاده باشد. در هر حال وقتي گوشت آماده شد ، بايد كمي آب كه در حقيقت سس گوشت است داشته باشد. دسته سبزيجات را از ظرف خارج مي نمائيم . كره را روي سبزيجات پخته مي ريزيم ، مي گذاريم آب شود و جذب سبزيجات گردد. ژيگو را در ديس قرار مي دهيم . چند حلقه از آن را مي بريم ، كنار قطعه درسته مي گذاريم . سبزيجات پخته شده را اطراف ژيگو مي ريزيم و سس را روي آن مي دهيم.