طرز تهيه ته چين آلو و اسفناج با مرغ
مواد لازم براي طرز تهيه ته چين آلو و اسفناج با مرغ (براي 3 نفر):
برنج | ۲ پيمانه |
مرغ | ۲۵۰ گرم |
اسفناج | نيم كيلو |
آلو بدون هسته يا برگه قيسي | ۱ ليوان |
پياز داغ | ۳ قاشق غذا خوري |
زعفران دم كرده | به ميزان لازم |
نمك و فلفل و زردچوبه | به ميزان لازم |
زرده تخم مرغ | ۳ عدد |
ماست سفت | ۲ قاشق غذاخوري |
پياز | ۱ عدد |
روغن زيتون | ۲ الي۳ قاشق غذاخوري |
روغن حيواني | در صورت تمايل |
مراحل طرز تهيه ته چين آلو و اسفناج با مرغ:
ـ برنج را با نمك و آب خيس كنيد .
ـ اسفناج پاك كرده و شسته شده را خرد كنيد و بدون آب روي حرارت گذاشته و نمك و زردچوبه و ۲ قاشق روغن زيتون اضافه كنيد و صبر كنيد تا پخته شود و بعد از تبخير شدن آب اسفناج ،حرارت را خاموش كنيد و پياز داغ را اضافه كنيد .
ـ مرغ را با يك عدد پياز و نمك و فلفل و زردچوبه پخته وپس از پخته شدن آب مرغ را به خورد گوشت داده تا خوشمزه شود و سپس گوشت را ريش ريش و از هم باز كنيد .
ـ در صورت استفاده از آلو ،آنرا خوب بشوييد و هسته را در آورده و با استفاده از كمي آب آنرا بجوشانيد تا نرم شود و چنانچه از برگه قيسي استفاده مي كنيد برگه ها را در آب خيسانده تا كمي نرم شود و خوب شسته تا عاري ازشن شود چون بعضي از برگه ها در سطح شان شن ريزه وجود دارد .
ـ برنج را به سبك كته روي حرارت گذاشته روغن زيتون اضافه كنيد و صبر كرده تا آبش تبخير شود يا برنج را آبكش كرده بعد زرده تخم مرغ و ماست و زعفران را با هم زده و يك الي دو قاشق روغن حيواني و برنج را به آن اضافه كرده و خوب مخلوط كنيد.
ـ كف قابلمه را چرب كرده و نيمي از برنج را در آن ريخته و با پشت قاشق سطح آنرا صاف كنيد بعد به ترتيب يك لايه اسفناج و يك لايه مرغ و يك لايه آلو بچينيد و با پشت قاشق صاف كنيد و در آخر يك لايه ديگر از برنج و دو باره با پشت قاشق صاف كنيد و درب قابلمه را گذاشته با استفاده از شعله پخش كن و حرارت كم برنج را به مدت سه ربع ساعت الي ۵۰ دقيقه دم بيندازيد با نگاه كردن به حاشيه برنج در قابلمه ميتوانيد رنگ ته چين را ببينيد و زمان مناسب براي كشيدن در ديس را انتخاب كنيد .