لبنه; ماست چكيده لبناني

آموزش آشپز رايگان

لبنه; ماست چكيده لبناني

۲۳۵ بازديد

حالا روش درست كردن لبنه لبناني را مي‌گوييم كه به پنير ماستي يا پنير خامه‌اي هم مشهور است؛ يك صبحانه و عصرانه خنك بهاري و تابستاني كه با نان تازه مي‌چسبد و با زيتون و خيار و گوجه‌فرنگي آدم را زمين‌گير مي‌كند و تا تمامش نكني دست از خوردن برنمي‌داري.

مي‌گويند اگر اهل صبحانه نباشي و شروع روز برايت در حد مزه چاي، قهوه يا شير باشد، كافي‌ست يك‌بار در خانه يك لبناني صبح را آغاز كني؛ سفره صبحانه لبناني مثل يك آيين مقدس با ماست و پنيرهاي محلي، گشنيز و نعنا و سبزي‌هاي معطر، نان‌هاي تازه شكم‌پر و خالي، زيتون‌هاي درشت سبز و سياه، عدسي گرم و نخود داغ با سير و زيره (بليله) و قهوه هل‌دار عربي مي‌تواند يك دشمن بدخلق و بدقلق صبحانه را به زانو درآورد.

چو نيك بنگريم يكي از اعضاي متين و محترم اين سفره انسان‌خفه‌كن، ماست چكيده است كه عرب‌ها به آن لبنه مي‌گويند. ماستي كه ما هم سال‌هاست در كيسه مي‌ريزيم و به شير آب يا دستگيره قفسه و كمد آشپزخانه آويزان مي‌كنيم تا قطره قطره شيره جانش بيرون بچكد و بعد در قامت يك محصول سبك و ظريف به باقيمانده‌اش در كيسه يا دستمال، سبزي و موسير و هر چه بخواهيم مي‌زنيم.

همين كار ساده اما براي آمريكايي‌ها و بعضي از اروپايي‌ها يك روند پيچيده است و وقتي با يك پياله سربه‌زير ماست چكيده روبه‌رومي‌شوند معمولا سعي مي‌كنند به ياد بياورند، در كدام رستوران عربي آن را به عنوان مزه خورده‌اند و هنوز نتوانسته‌اند خودشان در خانه درست كنند. اما اين لبنه لبناني‌ها كمي با ماست چكيده ما فرق مي‌كند؛ خشك‌تر است. مزه پنيري دارد و با روغن زيتون و سبزي زعتر همنشين است. بيشتر مواقع شبيه موتزارلا در بشقاب مي‌نشيند و با زيتون تپل و ادويه محلي خورده مي‌شود و مثل يك ترشي مادربزرگ‌پز، مدت‌ها در شيشه دردار در يخچال نگهداري مي‌شود.

حالا روش درست كردن لبنه لبناني را مي‌گوييم كه به پنير ماستي يا پنير خامه‌اي هم مشهور است؛ يك صبحانه و عصرانه خنك بهاري و تابستاني كه با نان تازه مي‌چسبد و با زيتون و خيار و گوجه‌فرنگي آدم را زمين‌گير مي‌كند و تا تمامش نكني دست از خوردن برنمي‌داري.

لبنه؛ ماست چكيده لبناني

مواد لازم:


– ماست دست‌كم يك كيلوگرم
– نمك، زيره، كنجد، فلفل سياه تازه ساييده (دلخواه و سليقه‌اي)،
– سبزي‌هاي خشك يا تازه: نعنا، ريحان (بر اساس سليقه)
– سبزي زعتر (دلبخواه)
– روغن زيتون بكر يك پيمانه

روش تهيه:


۱- ماست را در كيسه يا پارچه مي‌ريزيم تا از آن ماست چكيده درست كنيم. بايد دست‌كم نصف روز آويزان باشد تا آب ماست گرفته شود و بعد از آن كيسه يا دستمال را طوري در سبد يا صافي مي‌گذاريم كه بتوانيم در زماني ۲تا۴ ساعته در يخچال، روي آن هر چه جسم سنگين بالاي دو كيلويي داريم، بگذاريم. ماست چكيده در دستمال يا كيسه بايد به شدت خشك شود. حالا شما فكر مي‌كنيد خشك نشود بهتر است ولي بعد كه مي‌خواهيد از آن توپ‌هاي كوچك درست كنيد، بيچاره مي‌شويد.

۲- سه تا چهار ساعت بعد از اينكه جسم‌هاي سنگين خانه، كارشان را كردند ماست را از كيسه در مي‌آوريم و هر كدام از سبزي‌هايي را كه دوست داريم يا در خانه هست، در ماست بي‌آب حاصل‌شده مي‌ريزيم و با هم مي‌زنيم.

۳- از مواد به اندازه يك گردو برمي‌ٔداريم. آنقدر بايد بي‌آب شده باشد كه كف دست قِل بخورد و تبديل به يك گلوله نرم پنيري شود.

۴- در بعضي از انواع عربي‌ لبنه، اين توپ‌هاي پنيري-ماستي را در كنجد، زعتر، زيره و … مي غلتانند. اينطوري توپ‌هاي لبنه رنگارنگ با مزه‌هاي مختلف درست مي‌شود. البته كه نوع ساده و سفيدش هم پرطرفدار است.

۵- اگر قصد خوردن اين پيش‌غذا يا صبحانه را همين حالا داريم بايد آنها را در ظرفي بگذاريم و رويشان روغن زيتون (به ميزاني كه دوست داريم) بريزيم تا در مقدار انبوهي روغن ناب شناور شوند. اگر هم آدم‌هاي صبورتري هستيم مي‌توانيم يك شيشه كوچك دردار پاكيزه را پر از روغن زيتون كرده و اين توپ‌هاي نرم را در آن بريزيم و در يخچال نگهداريم. اينطوري بايد دو هفته تا رسيدن لبنه صبر كنيم.

۶- لبنه به صورت غيرتوپي هم سرو و خورده مي‌شود. كافي است ماست چكيده خشكيده را در ظرفي بريزيم. وسطش را گود كنيم و مثل يك چاله پر از روغن زيتون شود و رويش سبزي خردشده تازه معطر و ادويه مورد علاقه‌مان را بزنيم(كاسه وسط در عكس بالا). چيزي شبيه ديپ يا سس كه هم در ساندويچ غوغاسالار است و هم به شكل مزه با هويج و سبزي و زيتون آدم را بيچاره مي‌كند.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد