يك كباب بسيار كامل از نظر تغذيه اي و بسيار خوش طعم كه تهيه آن كار زياد سختي نيست، در ادامه مطلب به نحوه تهيه و مواد لازم آن اشاره گرديده است.
مواد لازم براي تهيه حدود ۲۰ سيخ كباب
يك عدد كدوي خورشتي بزرگ ( ۲۵۰ گرم ) كه خلالي شده باشد
سه عدد هويج ( ۳۰۰ گرم ) : رنده شده
يك چهارم كلم سفيد ( ۲۰۰ گرم ) : خرد شده
يك عدد پياز : نازك خلالي شده
۲ فنجان دانه سوياي آب پز شده : ( ۵۰۰ گرم )
۴ تا ۶ عدد سيب زميني پخته شده
۴ تا ۵ عدد فلفل سبز و قرمز : ريز خرد شده
يك قاشق چايخوري زردچوبه
يك قاشق چايخوري گارام ماسالا
توضيح : گارام ماسالا يك ادويه هندي است كه تركيبي از هل، زيره،دارچين و فلفل سياه مي باشد و طعم تندي دارد.
يك قاشق سوپخوري زيره سبز
يك قاشق سوپخوري آرد ذرت (cornstarch)
يك قاشق سوپخوري آرد سفيد ساده
نمك به مقدار لازم
مايع خمير(batter)
شش قاشق سوپخوري آرد سفيد
يك دوم ( ۱/۲ ) قاشق چايخوري زردچوبه
آب به مقدار لازم ( براي تهيه يك مايع خميري مثل مايع خمير كرپ يعني به همون غلظت بايد روون باشه مايعمون )
۲۰ عدد سيخ كباب چوبي بامبو
پودر سوخاري كه مي تواند با طعم سير يا سبزيجات باشد
شيرسويا براي براق كردن روي كباب ها
طرز تهيه :
تمام مواد لازم براي تهيه مايه خمير را در كاسه اي مخلوط مي كنيم و كنار مي گذاريم ( آرد و زرد چوبه و آب ) .
سيب زميني هاي پخته را پوست بكنيد و طوري خرد كنيد كه نرم وله شود.
سوياي پخته را هم نرم و له كنيد .
آبي را كه از رنده شدن هويچ ابجاد شده است از آن جدا كنيد.
اين نكته خيلي مهم است كه آب سبزيجات را بگيرم وگرنه كباب ها ممكن است ترك بردارد و يا هنگام پخت متلاشي شود.
در يك قابلمه نچسب، كلم و كدوي خرد شده را بريزيد. آن قدر بهم بزنيد تا آب پس دهند.
اگر آبي پس نداد مقدار كمي نمك روي آنها بپاشبد تا اب خود رو پس دهد.
آب خارج شده از آنها را جدا كنيد و دور بريزيد.
دو قاشق غذاخوري اب به قابلمه اضافه كنيد، پياز و زردچوبه و گارام ماسالا و زيره سبز رو هم اضافه كنيد و مخلوط كنيد و براي چند دقيقه روي حرارت تفت دهيد.مقدار اب را متعادل كنيد ( اگه احتياج داشت اب اضافه كنيد ) از روي حرارت برداريد و به مخلوط سيب زميني و سويا اضافه كنيد.
تمام مواد باقي مانده مثل ارد سفيد و ارد ذرت و نمك را هم اضافه مي كنيد و خوب مخلوط ميكنيم .
بهتر است كه با دست ورز دهيم.
به اندازه يك توپ كوچيك از اين مخلوط بر مي داريد و با كف دست دور سيخ چوبي فرم بدهيد.
با يك برس روي كباب ها را از مخلوط مايع خميرمان آغشته مي كنيم (مي ماليم) بعد در پودر سوخاري مي غلطانيم به طوريكه همه جاي كباب پوشانده شود. بعد كباب ها را در سيني فر كه چرب كرده ايد بگذاريد.
به مدت ۳۰ دقيقه در فر با دماي ۲۲۰ درجه سانتي گراد قرار مي دهيم.
بعد آنها رو برميگردانيم و روي آنها را شير سويا مي ماليم.
دوباره براي ۳۰ دقيقه در فر قرار مي دهيم.
مي توانيم به جاي دو تا ۳۰ دقيقه ۴ بار به فاصله ۱۵ دقيقه يك بار اين كار را انجام دهيم. كباب هاي ما آماده است از فر در مي آوريم و سرو مي كنيم .