پنجشنبه ۱۰ دی ۹۴ | ۱۵:۱۳ ۲۰۴ بازديد
دستورهاي زيادي از شامي آرد نخودچي اينطرف و اونطرف ديده بودم و امتحان كرده بودم كه همه شون خشك و گلوگير بود، چرا كه همه شون دو سوم از مقدار گوشت را، آرد نخود چي توصيه كرده بودند. اما من "مقدار مواد لازم" در زير را بيشتر ميپسندم.
شامي آرد نخودچي شايد يكي از قديميترين غذاهايي باشه كه به "سبد غذا يي ايران" تعلق داره، حتا ناصرالدين شاه هم وقتي از اونهمه چلو خورشت و چلو كباب خسته ميشد، دستور ميداد كه براش شامي آرد نخود چي درست كنند كه بريزه توي اون شكمِ بي هنرِ پيچ پيچش.

مواد لازم براي دو نفر:
- چهار صد گرم گوشت چرخ كرده كم چربي .
- صد گرم (فقط صد گرم، يعني فقط يك چهارم وزن گوشت) آرد نخودچي.
- يك عدد پياز درشت رنده شده.
- يك عدد زرده (فقط زرده) تخم مرغ.
- نمك، فلفل و زرد چوبه.
- نصف پيمانه آب كه در آن يك قاشق چايخوري جوش شيرين حل شده باشد.
طرز تهيه:
پياز رنده شده را حتما قبل از اضافه كردن به مايه ي شامي، در روغن تفت بدين و معجزه ش را از نظر مزه ببينيد. اين روش را حتا براي انواع كتلت و بيف، بكار ببريد. هيچ چيز بدمزه تر از پيازِ خامي نيست كه به زير دندان بياد.


از مايهاي كه بدست آمده گلولههايي به اندازه ي كمي درشت تر از يك گردو برداريد و آنرا روي يك سلفون با انگشتان خيس، به شكلهاي غير منظم پخش كنيد. به فكر اين نباشيد كه حتما بايد گرد بشه، در هيچ كتابي نوشته نشده كه شامي بايد گرد باشه، بلكه شكلهاي نا منظم و Rustic شكل بهتري به ظرف غذا ميده.


زمان آخرين مطلب اين كاربر: 1روز قبل