كنگر پلو با رشته و گوشت ، پلو بهاري
بهار است و فصل سبزيجاتي مانند كنگر كه براي قديمي ها جدا از طعم و مزه دلچسب آن ، حس نوستالژي را هم ايجاد مي كند.
مواد لازم براي 6 نفر :
كنگر پاك شده | 500 گرم |
گوشت چرخ كرده | 300 گرم |
پياز | 2 عدد |
رشته پلويي | 200 گرم |
برنج | 6 پيمانه |
رب گوجه فرنگي | 1 قاشق چايخوري |
زعفران ساييده شده | نوك قاشق چايخوري |
نمك و فلفل | به مقدار لازم |
زردچوبه | 1 قاشق چايخوري |
روغن يا كره | به مقدار لازم |
طرز تهيه كنگر پلو با رشته و گوشت :
ابتدا برنج را شسته و با آب و نمك خيس كنيد. سپس كنگرهاي پاك شده را بشوييد و در سبدي بريزيد تا آب اضافي آن گرفته شود؛ حالا آنها را به صورت خلالي پهن، خرد كنيد.
در يك تابه گود مقداري روغن بريزيد و پياز نگيني شده را در آن تفت دهيد. هنگام سرخ شدن پياز، كنگرها را هم اضافه كنيد. علاوه بر آن كمي نمك هم بيفزاييد. براي اينكه كنگرها طعم و رنگ بهتري بگيرند، زعفران را در مقداري آبجوش حل كرده و به كنگر سرخ شده اضافه كنيد. در ظرف را بگذاريد و كمي صبر كنيد تا كنگرها بپزند.
در فاصله پخت كنگر، پياز دوم را پوست گرفته و خلالي خرد كنيد. در تابه ديگري مقداري روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد. پس از داغ شدن روغن، پياز خرد شده را به همراه كمي زردچوبه در آن تفت دهيد. سپس گوشت، نمك و فلفل را افزوده و هم بزنيد. در مراحل پاياني رب را هم بيفزاييد و همراه با گوشت چرخ كرده و پياز تفت دهيد. حالا مقداري آب جوشيده بريزيد و در تابه را بگذاريد و صبر كنيد تا گوشت بپزد.
قابلمه اي مناسب را با مقداري آب و نمك پر كنيد و روي حرارت بگذاريد تا به جوش آيد. سپس برنج را در آن بريزيد و بعد از كمي جوش زدن، رشته ها را هم به همان آب اضافه كرده و صبر كنيد همراه با برنج نيم پز شوند. سپس برنج و رشته را با هم آبكشي كنيد.
مقداري روغن در قابلمه بريزيد. چند تكه نان يا چند برش سيب زميني و يا هر چيز ديگري تمايل داشتيد براي ته ديگ، كف قابلمه بچينيد. مقداري از مخلوط برنج و رشته را داخل قابلمه ريخته و روي آن ابتدا مقداري كنگر و سپس مقداري گوشت بريزيد. سپس لايه گوشت را دوباره با مقداري مخلوط برنج و رشته بپوشانيد و دوباره همين ترتيب ادامه دهيد تا همه مواد تمام شود. حالا قابلمه را روي حرارت قرار دهيد و باقيمانده زعفران را هم با مقداري آب و روغن و كره روي برنج بريزيد و بگذاريد دم بكشد.