جيوزا يا جيائوزي نوعي غذاست كه آرد گندم و آب در آن بصورت خمير درآمده و بعد از نازك شدن توسط وردنه به عنوان پوشش موادي مانند گوشت، ميگو، سبزيجات استفاده ميشود. مواد پس از پيچانده شدن در خمير به وسيلهٔ آبپز كردن، سرخ كردن، روغن پزي عميق و يا بخارپز كردن پخته ميشوند. موادي مانند گوشت گاو، گوشت گوسفند، ماهي، ميگو، شيتاكه (نوعي قارچ)، تره، گشنيز، كلمبرگ و توفو (فرآورده سويا) براي پر كردن داخل آن بكار برده ميشوند.
مدت زمان تهيه: ۳۰ دقيقه
مدت زمان پخت: ۱۰ دقيقه
تعداد: ۳۰ تكه
مواد لازم:
۳۵۰ گرم ميگو، پوست كنده و پاك شده
۱ فنجان نيرا (پيازچه چيني)، خرد شده
يك و نيم قاشق غذاخوري سس سويا
يك قاشق غذاخوري روغن كنجد
۲ قاشق غذاخوري نشاسته ذرت
۳۰ تكه خمير نازك جيوزا
يك تا دو قاشق غذاخوري روغن
يك سوم فنجان آب
مواد لازم براي سس:
۳ قاشق غذاخوري سس سويا
۳ قاشق غذاخوري سركه برنج
۱ قاشق چايخوري روغن چيلي يا روغن كنجد
دستور تهيه:
۱. يك سوم ميگوها را با چاقو كاملاً خرد كنيد. بقيه ميگوها را با مخلوط كن، به خوبي له كنيد.
۲. پيازچه ها را نيز كاملاً خرد كنيد.
۳. در كاسه بزرگي، ميگو، پيازچه، سس سويا، روغن كنجد و نشاسته ذرت را ريخته و مخلوط كنيد.
۴. يك تكه خمير جيوزا برداريد و يك قاشق غذاخوري از مخلوط را وسط خمير بگذاريد. يك گوشه خمير را خيس كنيد و سمت ديگر آن را به روي سمت خيس تا كرده و لبه هاي خمير را بهم برسانيد. حالا اين لبه ها را به صورت پليسه در آوريد. براي بقيه مواد و خميرها هم همين كار را تكرار كنيد.
۵. قابلمه را روي شعله متوسط بگذاريد و روغن اضافه كنيد. حالا جيوزاها را داخل قابلمه بريزيد و بگذاريد يك طرف آنها طلايي شود.
۶. آب اضافه كنيد و فوراً درپوش قابلمه را بگذاريد. آنقدر بگذاريد بجوشد تا آب آن تمام بشود.
۷. سس سويا، سركه برنج و روغن چيلي (يا كنجد) را مخلوط كنيد و به عنوان سس سرو كنيد.