مواد لازم :
زرشك يك كيلو شكر دو كيلو و نيم آب 2 پيمانه
توجه : اگر قرار است از شهد مربا براي شربت برداريم مقدار آب را دو برابر ميكنيم .
در صورت تمايل گلاب و يا عرق هل 2 ق سوپخوري آب براي رقيق كردن شربت
مقداري يخ
طرز تهيه :
ابتدا شكر و آب رو روي حرارت قرار ميدهيم تا به قوام بيايد و غلظت پيدا كند . اوايل پاييز فصل زرشك است .
سپس زرشك پاك كرده و شسته را به شهد اضافه ميكنيم . پس از اينكه كمي جوشيد شعله را كاملا كم كرده و در اين زمان گلاب و عرق هل را اضافه ميكنيم . شربت زرشك تازه بايد كمي مزه ترشي خود را حفظ كند پس زياد شكر اضافه نميكنيم .
شربت زرشك از مرباي تازه زرشك
زرشك تازه مزه ترش و طعم قوي دارد و به نظرم نيازي به هل و گلاب هم نيست ولي اگر دوست داريد ميتوانيد در اين زمان اضافه كنيد . اكنون حرارت را كاملا كم كرده و دم كني روي قابلمه قرار ميدهيم . پس از مدتي كوتاه آن را خاموش كرده و اجازه مي دهيم كمي خنك شود .
اگر بخواهيم از مربا شربت تهيه كنيم بايد مقدار آب آن را بيش از دستور مربا اضافه كنيم .
مربا را صاف كرده و مقداري شهد براي نگهداري مربا كنار ميگذاريم و باقي شهد را بعنوان شربت در شيشه اي استريل ريخته و در جاي خنك نگهداري ميكنيم . اين مربا براي عصرانه و فينگرفودها و كاناپه هاي عصرانه فوق العاده زيباست .
سپس با مقداري آب آنرا مخلوط كرده و رقيق كنيد و با قطعات يخ سرو كنيد .
نكات : زرشك نبايد زياد بجوش و بپزد , چون رنگ مربا و شربت آن تيره ميشود .