مرغ متوسط: يك عدد كره گياهي: ۶۰ گرم ترخون: ۲ قاشق غذاخوري، ساطوري رنده پوست ليمو: ۲ قاشق چايخوري كالباس ژامبون: ۵۰ گرم، ساطوري (اختياري) نمك و فلفل: به ميزان لازم
روش …
مواد لازم:
مرغ متوسط: يك عدد
كره گياهي: ۶۰ گرم
ترخون: ۲ قاشق غذاخوري، ساطوري
رنده پوست ليمو: ۲ قاشق چايخوري
كالباس ژامبون: ۵۰ گرم، ساطوري (اختياري)
نمك و فلفل: به ميزان لازم
روش تهيه:
۱- مرغ را شسته و خشك كنيد، سپس داخل و بيرون آن را كمي نمك و فلفل بپاشيد.
۲- در يك كاسه، كره، ترخون، پوست ليمو و ژامبون را با هم مخلوط كرده و كمي نمك و فلفل بزنيد.
۳- با دست بين مرغ و پوست آن را باز كنيد تا فضاي خالي ايجاد شود. سپس كره را در فاصله بين پوست و گوشت قرار دهيد. با دست از روي پوست مرغ فشار دهيد تا مايه كره يكنواخت زير پوست پخش شود.
۴- پاهاي مرغ را با نخ ببنديد، سپس آن را درون يك ظرف نسوز قرار داده و يك ساعت و نيم در طبقه وسط فر با دماي ۲۰۰ درجه سانتيگراد بپزيد. در اواسط كار يكي، دو بار مرغ را خارج كرده و از كره كه در ظرف جمع شده روي مرغ و داخل آن بريزيد. مرغ بريان را با نان و سالاد سبز سرو كنيد.
نكات:
۱- براي هر نيم كيلو مرغ، نيم ساعت زمان پخت لازم است، يعني يك مرغ يك و نيم كيلويي طي يك ساعت و نيم ميپزد.
۲- براي اطمينان از پخته شدن مرغ، يك خلال دندان را داخل ران مرغ فروكرده و خارج كنيد. اگر از محل سوراخ آب شفاف خارج شد، يعني مرغ پخته است.
۳- ميتوانيد داخل شكم مرغ را با گوجهفرنگي، فلفل دلمهاي و ليموترش پر كنيد.
۴- پوست مرغ داراي هورمون است؛ پس با اينكه بسيار خوشمزه است در برابر خوردن آن مقاومت كنيد و آن را دور بريزيد.
۵- ميتوانيد در ران و سينه مرغ با يك چاقوي كوچك چند سوراخ كوچك ايجاد كنيد تا مواد بيشتر به خورد مرغ برود.