مواد لازم : براي 6 نفر
برنج | 600 گرم |
مرغ پاك كرده | 1 عدد (در حدود يك كيلو گرم) |
ميگو | 500 گرم |
سير | 3 تا 4 پره |
رب گوجه فرنگي | 1 قاشق سوپخوري |
فلفل سبز و قرمز دلمه | 2 تا 3 عدد |
روغن مايع | 150 گرم |
زعفران سائيده | 1 قاشق چايخوري |
نمك و فلفل | به قدر كافي |
طرز تهيه :
برنج را يك ساعت قبل از طبخ مي شوئيم و آن را با 5 تا 6 ليوان آب گرم (مقدار آب بستگي به نوع برنج دارد) و نصف قاشق غذاخوري نمك و 100 گرم از روغن مخلوط كرده ، مي گذاريم بماند. مرغ را شسته با نصف ليوان آب و 1 تا 2 پره سير ويك عدد پياز خرد كرده و كمي نمك با حرارت ملايم مي پزيم . به حدي كه بعد از پختن كمي آب داشته باشد.
ميگو را تنيز كرده پوستش را مي گيريم و پس از شستن در آبكش مي ريزيم . فلفل را به مربع هاي كوچك خرد مي كنيم . 50 گرم از روغن را در تابه مي ريزيم . 2 تا 3 پره سير را كوبيده ، در روغن مي ريزيم و هم مي زنيم . فلفل و ميگو را با سير يك تفت مي دهيم و نمك و فلفل و زعفران حل شده در آب جوش را با آن مخلوط مي كنيم .
استخوان هاي مرغ را مي گيريم ، گوشت آن را با قيچي كوچك خرد كرده ، داخل ساير مواد ميريزيم . آب مرغ را از صافي رد مي كنيم و با رب گوجه فرنگي داخل آب برنج مي ريزيم .
برنج را روي حرارت ملايم مي گذاريم تا آب برنج كمي كشيده شود ، سپس مواد آماده شده مرغ و ميگو را لاي برنج مي گذاريم . مدت 30 دقيقه صبر مي كنيم تا برنج دم بكشد . قبل از كشيدن غذا ، تمام مواد را در ديگ مخلوط كرده ، بعد آن را در ديس ميريزيم . لازم به ذكر است كه به جاي رب گوجه فرنگي در پايلا اسپانيايي مي توانيم مقدار كمي زردچوبه را در آب برنج بريزيم.