چاي سبز: يك ضد سرطان عالي
كاتچين:عامل ضد سرطاني چاي سبز
در ميان خوراكي هاي ضد سرطاني، چاي سبز جاي قابل توجهي را اشغال كرده است زيرا اين مادۀ غذايي حاوي بيشترين ميزان مولكول هاي ضد سرطان است. اين مولكول هاي ضد سرطاني با نام كاتچين (از خانوادۀ فلاونوئيدها) شناخته ميشوند و يك سوم وزن برگ چاي را تشكيل ميدهند! كاتچين ها يك ويژگي خاص دارند و آن قابليت حمله به تعداد زيادي از فرآيندهايي است كه در پيشرفت سلول هاي سرطاني به كار گرفته ميشوند. كاتچين بيشتر از هر چيز حاوي EGCG (اپگالوكاتچين گالت) است. اين ماده ويژگي «خفه كردن تومورها»، از هر نوعي كه باشند را دارد.
در واقع، زماني كه سلول هاي سرطاني براي تشكيل يك تومور كوچك رشد ميكنند، به موازات رشد آنها، بايد يك شبكۀ عروق خوني تغذيه شان كند تا بتوانند تكثير شوند. اين همان مرحله اي است كه آنژيوژن ناميده ميشود. EGCG جلوي آنژيوژن را ميگيرد، يعني تشكيل يك شبكۀ خوني ضروري براي تشكيل و رشد هر نوع توموري را متوقف ميكند.
كدام نوع چاي را براي مبارزه با سرطان انتخاب كنيم؟
چاي سبز حاوي ميزان كاتچين بسيار بيشتري نسبت به چاي سياه است. چاي سياه يك مرحلۀ تخمير را ميگذراند، در اين مرحله بخش بزرگي از كاتچين ها تبديل به ديگر فلاونوئيدها ميشوند. غني ترين چاي سبز از لحاظ دارا بودن EGCG كه چاي سبز است، را انتخاب كنيد. برگ چاي را در مقايسه با چاي كيسه اي در الويت قرار دهيد زيرا چاي هاي كيسه اي پر از تفاله هاي زمان برداشت است.
چاي سبز را چه طور آماده كنيم؟
از چاي هاي كيسه اي استفاده نكنيد، بگذاريد برگ هاي چاي درست دم بكشيند. بگذاريد برگ ها به مدت طولاني دم بكشند، 8 تا 10 دقيقه، تا بيشترين ميزان كاتچين از آن به دست آيد. هر چه چاي بيشتر دم بكشد، ميزان كاتچين آزاد شدۀ آن بيشتر خواهد بود.
در روز چه قدر چاي سبز مصرف كنيم؟
سه فنجان چاي در روز براي به دست آوردن خاصيت مؤثر ضد سرطاني اين گياه مفيد، مناسب است.