پنجشنبه ۱۰ دی ۹۴ | ۱۵:۱۳ ۱۷۰ بازديد
بادام زميني يكي از آن خوردنيهاي سريع و مقوي است كه ميگويند اگر آدم را نكُشد، معتاد ميكند. توان اين را دارد كه با آن مزه دودي و خاكي و عطر نافذش، آنقدر آدم را سرگرم كند كه شكم، پيام سيري را دريافت نكند. بادام زميني پر از پروتئين است.
به گياهخواران، زيادي پيشنهاد شده و هر روز گونه تازهاي از روغن، بيسكوئيت، مزه، كره و كيك آن به بازار ميآيد. چربي مفيد دارد و انواع ويتامينهايي كه يك بدن سالم نياز دارد، تا حد زيادي در اين دانههاي زيباي روغني وجود دارد. بادام زميني يكي از آجيلهاي دمدستي در آمريكاست و در بعضي از غذاخوريهاي سريع، مجاني كنار ساندويچ و نوشيدنيها سرو ميشود.
بادامزميني يكي از شناختهشدهترين غذاهايي است كه حساسيت به آن كشنده است و حتي ذرهاي از آن ميتواند واكنش حساسيتزاي بسيار خطرناكي در بدن به وجود بياورد.
حال ميخواهيم روش آماده كردن كره بادام زميني را بگوييم كه يكي از بهترين صبحانههاي سالم و سريع و خوبوزود در دنياست. با يك دستگاه مخلوطكن يا آسياب برقي ميتوانيد هميشه كره بادامزميني خانگي خودتان را آماده كنيد و از شر شيشههاي بازاري با انواع افزودنيها و مواد نگهدارنده مضر، راحت شويد. آماده كردنش درست شبيه كره فندق شكلاتي است.
يك ساندويچ كره بادامزميني ميتواند يك همدم مهربان و خوشمزه و سالم صبحگاهي باشد وقتي خيلي ميلي به غذا نداريد، يا از شدت عجله و سرعت زندگي، زماني براي يك وعده كامل غذايي نداريد. گفته شده همين يك لقمه كره بادامزميني اول صبح ميتواند، احتمال سكته قلبي را كم كند. مواد لازم:
– دو پيمانه بادام زميني خام و پوستگرفته – نوك قاشق چايخوري نمك دريا
اگر ميخواهيد چرب باشد:
– يك تا دو قاشق غذاخوري روغن (روغن بادامزميني، يا هر نوع ديگري)
حال ميخواهيم روش آماده كردن كره بادام زميني را بگوييم كه يكي از بهترين صبحانههاي سالم و سريع و خوبوزود در دنياست. با يك دستگاه مخلوطكن يا آسياب برقي ميتوانيد هميشه كره بادامزميني خانگي خودتان را آماده كنيد و از شر شيشههاي بازاري با انواع افزودنيها و مواد نگهدارنده مضر، راحت شويد. آماده كردنش درست شبيه كره فندق شكلاتي است.
يك ساندويچ كره بادامزميني ميتواند يك همدم مهربان و خوشمزه و سالم صبحگاهي باشد وقتي خيلي ميلي به غذا نداريد، يا از شدت عجله و سرعت زندگي، زماني براي يك وعده كامل غذايي نداريد. گفته شده همين يك لقمه كره بادامزميني اول صبح ميتواند، احتمال سكته قلبي را كم كند. مواد لازم:
– دو پيمانه بادام زميني خام و پوستگرفته – نوك قاشق چايخوري نمك دريا
اگر ميخواهيد چرب باشد:
– يك تا دو قاشق غذاخوري روغن (روغن بادامزميني، يا هر نوع ديگري)
اگر ميخواهيد شيرين يا مزهدار باشد:
– يك تا دو قاشق غذاخوري عسل يا شكلات
– يك تا دو قاشق غذاخوري عسل يا شكلات
روش آمادهكردن:
۱- بهترين مزه را ميتوانيم از بادامهاي بو داده يا رُستشده بگيريم. وقتي دانههاي روغني را در فر يا ماهيتابه تفت ميدهيم، روغنش در ميآيد و مزهاش آزاد ميشود. اينطوري راحتتر هم در آسياب نرم شده و خوشبوتر هم خواهد شد. براي همين بهتر است دانههاي پوستگرفته را روي كاغذ مخصوص در سيني فر بريزيم و حدود ده دقيقه در فر داغ با دماي ۱۷۵ درجه بگذاريم. در اين مدت بايد بادامها را زير و رو كنيم تا يكسان طلاييرنگ شوند. ۲- وقتي هنوز دانهها گرم هستند، آنها را در آسياب برقي ميريزيم و حدود يك دقيقه روي دور متوسط آنها را خرد ميكنيم.
اگر دوست داريد يك جاهايي لذت چشيدن دانههاي ريز و درشت بادامها را در كرهتان حس كنيد و بيشتر زير دندان بيايد، در اين مرحله سه تا چهار قاشق از دانههاي نيمهخرد را برداريد و كنار بگذاريد و در آخرين مرحله اضافه كنيد.
۳- زمان آسياب كردن تقريبا ۵-۷ دقيقه است اما بهتر است اين زمان را يك دقيقهاي كنيم. يعني هر يك دقيقه دستگاه را خاموش كنيم. يكبار دانههاي خُردشده را هم بزنيم و ببينيم كه چقدر مانده تا شكل كرهاي بگيرد. بعد دوباره دستگاه را يك دقيقه روشن ميكنيم تا حدود ۵ دقيقه از چرخش مواد بگذرد. اينطوري از مرحله سخت تا روان شدن يك مايع كرمرنگ را زيرنظر ميگيريد.
۴- وقتي كه ديگر شكل بادامها از بين رفت و شكل نيمه مايع چربي را به خود گرفت، به اندازه دلخواه كمي نمك و روغن اضافه ميكنيم. اگر ميخواهيد محصول نهايي، شيرين باشد بقيه مواد شيرينكننده و طعمدار را در دستگاه بريزيد. دوباره دستگاه را روشن كنيد تا مواد يكدست شود. اگر هم كمي بادام نيمچه خرد و خاكشير از قبل كنار گذاشتيم، در اين مرحله اضافه ميكنيم و ميگذاريم در دور نهايي چرخش در دستگاه با بقيه دوستان له و لوردهاش، همراه شود.
كره بادامزميني آماده است. بايد در يك ظرف شيشهاي پاكيزه و در دار، بريزيم و در يخچال نگهداري كنيم. كَره ما در دماي پايينتر، سفتتر هم ميشود و قيافه و كشآمدنش بيشتر شبيه نوع بازارياش خواهد شد.
۱- بهترين مزه را ميتوانيم از بادامهاي بو داده يا رُستشده بگيريم. وقتي دانههاي روغني را در فر يا ماهيتابه تفت ميدهيم، روغنش در ميآيد و مزهاش آزاد ميشود. اينطوري راحتتر هم در آسياب نرم شده و خوشبوتر هم خواهد شد. براي همين بهتر است دانههاي پوستگرفته را روي كاغذ مخصوص در سيني فر بريزيم و حدود ده دقيقه در فر داغ با دماي ۱۷۵ درجه بگذاريم. در اين مدت بايد بادامها را زير و رو كنيم تا يكسان طلاييرنگ شوند. ۲- وقتي هنوز دانهها گرم هستند، آنها را در آسياب برقي ميريزيم و حدود يك دقيقه روي دور متوسط آنها را خرد ميكنيم.
اگر دوست داريد يك جاهايي لذت چشيدن دانههاي ريز و درشت بادامها را در كرهتان حس كنيد و بيشتر زير دندان بيايد، در اين مرحله سه تا چهار قاشق از دانههاي نيمهخرد را برداريد و كنار بگذاريد و در آخرين مرحله اضافه كنيد.
۳- زمان آسياب كردن تقريبا ۵-۷ دقيقه است اما بهتر است اين زمان را يك دقيقهاي كنيم. يعني هر يك دقيقه دستگاه را خاموش كنيم. يكبار دانههاي خُردشده را هم بزنيم و ببينيم كه چقدر مانده تا شكل كرهاي بگيرد. بعد دوباره دستگاه را يك دقيقه روشن ميكنيم تا حدود ۵ دقيقه از چرخش مواد بگذرد. اينطوري از مرحله سخت تا روان شدن يك مايع كرمرنگ را زيرنظر ميگيريد.
۴- وقتي كه ديگر شكل بادامها از بين رفت و شكل نيمه مايع چربي را به خود گرفت، به اندازه دلخواه كمي نمك و روغن اضافه ميكنيم. اگر ميخواهيد محصول نهايي، شيرين باشد بقيه مواد شيرينكننده و طعمدار را در دستگاه بريزيد. دوباره دستگاه را روشن كنيد تا مواد يكدست شود. اگر هم كمي بادام نيمچه خرد و خاكشير از قبل كنار گذاشتيم، در اين مرحله اضافه ميكنيم و ميگذاريم در دور نهايي چرخش در دستگاه با بقيه دوستان له و لوردهاش، همراه شود.
كره بادامزميني آماده است. بايد در يك ظرف شيشهاي پاكيزه و در دار، بريزيم و در يخچال نگهداري كنيم. كَره ما در دماي پايينتر، سفتتر هم ميشود و قيافه و كشآمدنش بيشتر شبيه نوع بازارياش خواهد شد.