مواد لازم :
اسفناج | 1 الي 1/5 كيلو |
گوشت چرخ كرده | 300 گرم |
برنج | 3 پيمانه |
پياز | 2 عدد بزرگ |
لپه | 1 فنجان |
آب نارنج غليظ | نصف فنجان |
سير | 3 حبه |
رب گوجه فرنگي | 1 ق غ |
سس انار يا رب انار رقيق به دلخواه | 1 ق غ |
روغن سرخ كردني | به مقدار لازم |
زعفران آبكرده، نمك، فلفل، دارچين، زردچوبه، آويشن، پودر سير | به مقدار لازم |
طرز تهيه :
اسفناج را خرد كرده، حدود نصف ليوان از آن را كنار گذاشته و باقي را با نصف فنجان آب در قابلمه مي پزيم. مي گذاريم كاملا آبش كشيده شود و به خوردش برود.
لپه را جداگانه كمي مي پزيم سپس آبكش مي كنيم.
يك عدد پياز را خرد كرده و تفت مي دهيم و گوشت را به آن اضافه مي كنيم و ادويه و نمك و كمي زعفران زده و پس از تفت دادن لپه را به مخلوط مي افزائيم، كمي آب مي ريزيم تا گوشت كاملا بپزد و آبش كشيده شود. سپس ربها يا رب و سس انار را اضافه كرده تفت مي دهيم.
در ظرف ديگر روغن داغ مي كنيم ( ترجيحا در اين مرحله از ظرف روحي استفاده شود ) و پياز باقي مانده را خرد كرده در آن تفت مي دهيم. سير را خرد كرده و اضافه مي كنيم. پس از تفت دادن اسفناج خام را افزوده و كمي كه تفت خورد اسفناج پخته را مي افزائيم و مخلوط را خوب سرخ مي كنيم سپس آب نارنج را به آن مي افزائيم. اگر آب نارنج رقيق بود مقدار بيشتري از آن نياز است.
مخلوط اسفناج را به مخلوط گوشت افزوده و كاملا مخلوط مي كنيم . ترشي و ادويه و نمك غذا را باب ميل خود اندازه مي كنيم.
برنج را كمي زنده تر بر مي داريم و آبكش كرده و در آبكش به آن آب و روغن داغ را مي افزائيم.
سپس ته ديگ مورد نظر را كف قابلمه چيده و رويش يك لايه برنج مي ريزيم و سپس يك لايه از مواد و روي آن كمي دارچين و زغفران مي ريزيم، اين لايه ها را يك بار ديگر تكرار مي كنيم. سپس باقي برنج را روي سطح داده و كمي زعفران رويش مي ريزيم و چند سوراخ ايجاد كرده و برنج را دم مي كنيم، پس از دم كشيدن، با احتياط برنج و مواد را مخلوط كرده و سرو مي كنيم.
نكته ها :
_ اين غذا طعم بسيار لذيذي دارد به خصوص اگر دوستدار اسفناج و طعم ترش باشيد. _ در اين غذا بايد ميزان مخلوط اسفناجي بر برنج غالب باشد. در صورت دلخواه مي توان ميزان اسفناج را افزايش داد. _ اين غذا با ماست بسيار هماهنگي دارد. _ براي مشاهده تصاوير گام به گام تهيه اين غذا بر روي عكس نمونه كليك كنيد و عكسها را به صورت اسلايد مشاهده نماييد.