ته چين يكي از غذاهاي پر طرفدار و بسيار خوش طعم است. در صورتي كه مي خواهيد اين غذاي خوش طعم را از نوع شيرازي تجربه كنيد با ما همراه شويد.
برنج چهار پيمانه (640 گرم)
بادمجان پنج عدد (500 گرم)
سينه مرغ بدون استخوان 400 گرم
زعفان ساييده و حل شده 1/4پيمانه (40 ميليليتر)
تخممرغ سه عدد ماست چكيده ترش 1/4 پيمانه (250 گرم)
كره يا روغن جامد ذوب شده نصف پيمانه (80 گرم)
ماست چكيده و زرشك براي تزيين به مقدار لازم
نمك و فلفل به مقدار لازم
روغن مايع مخصوص سرخ كردني
طرز تهيه:
برنج را از هفت الي هشت ساعت قبل با مقداري آب و نمك خيس ميكنيم. بادمجانهاي پوست كنده را نيز حلقه كرده و به مدت يك ساعت در مقداري آب و نمك قرار ميدهيم تا تلخي آنها گرفته شود. سپس آنها را شسته، آبكش كرده و با يك دستمال تميز خشك ميكنيم. يك طرف بادمجانها را درون روغن سرخ كرده و آنها را روي حوله كاغذي قرار ميدهيم تا روغن اضافي آنها گرفته شود. سينه مرغ خرد شده را با نمك، فلفل و نيمي از زعفران مزهدار كرده و در روغن تفت ميدهيم.
در اين فاصله، درون قابلمه مناسبي آب ريخته، روي حرارت زياد قرار ميدهيم و زماني كه جوش آمد، آب برنج خيس شده را خالي كرده و برنج را درون آب جوش ميريزيم.
در فاصلهاي كه برنج پخته ميشود، تخممرغها را با همزن دستي زده و با ماست، نمك، بقيه زعفران و نيمي از كره مخلوط كرده و مقداري از آن مايه را براي كف قابلمه كنار ميگذاريم. برنج را آبكش كرده و با مايه تهچين مخلوط ميكنيم. ظرف مناسبي را انتخاب كرده و با روغن مايع كف و ديواره آن را چرب كرده و روي حرارت ملايم قرار ميدهيم تا داغ شود. سپس از روي حرارت برداشته و از مايه تهچين كه كنار گذاشته بوديم كف ظرف ريخته و بادمجانها را طوري روي آن ميچينيم كه طرف سرخ نشده آن زير باشد، بعد روي آن يك رديف مرغ قرار داده و مقداري از مايه تهچين مخلوط شده با برنج روي آنها ميريزيم و مجددا يك رديف ديگر بادمجان و مرغ ريخته و روي آن را با مايه تهچين مخلوط پر كرده و ظرف را برروي حرارت قرار ميدهيم.
زماني كه بخار برنج بلند شد، بقيه كره را با حرارت ملايم داغ كرده و روي آن ميريزيم و ميگذاريم با حرارت ملايم دم بكشد، بعد روي آن را نيز با ماست و زرشك تزيين ميكنيم.
نكــــته: تهچين را ميتوان در يك ظرف مناسب درون فري كه از قبل با حرارت 350 درجه فارنهايت يا 175 درجه سانتيگراد گرم كردهايم به مدت يك ساعت قرار داد، تا تهديگ و اطراف آن طلايي شود.