پنجشنبه ۱۰ دی ۹۴ | ۱۵:۱۳ ۱۶۸ بازديد
پيتزاي گوشت و نخود خاورميانه اي, بسيار سالمتر و خوشمزهتر از پيتزاي رستورانهاست.
زمان آماده سازي : كمتر از 1 ساعت
مقدار نخودي كه براي روي پيتزا لازم است مي توانيد كم يا زياد كنيد يا اينكه با نخود سبز آن را جايگزين كنيد.
زمان آماده سازي: 20 دقيقه و زمان پخت: 20 دقيقه است. البته كمي درست كردن خمير پيتزا وقتتان را خواهد گرفت كه پيشنهاد ميكنيم آن را از قبل تهيه كنيد.
مواد لازم:
گوشت گوسفند چرخكرده |
600 گرم |
نخود پخته |
400 گرم |
آرد |
300 گرم |
روغن زيتون |
100 گرم (⅓پيمانه) |
ماست چكيده |
100 گرم |
آب جوش |
½ پيمانه |
رب گوجه فرنگي |
⅓پيمانه |
سير |
2 حبه |
پياز |
1 عدد |
پودر زيره سبز |
1 قاشق چايخوري |
پودر دارچين |
½قاشق سوپخوري |
برگ گشنيز |
جهت سرو |
ليمو ترش |
جهت سرو |
طرز تهيه:
- آرد را با 1 قاشق چايخوري نمك مخلوط كرده و در ظرف نسبتا بزرگي كه گنجايش خمير را داشته باشد ميريزيم. وسط آرد يك چاله درست كرده و نصف ليوان آب جوش، ماست و 2 قاشق غذاخوري روغن را داخل آن ميريزيم. مواد را باهم مخلوط كرده تا خمير شكل بگيرد.
- خمير را روي سطحي كه كمي آرد پاشيدهايد با دست ورز دهيد تا كاملا نرم شود.
- سپس به صورت توپ درآورده و با نايلون روي آن را بپوشانيد و در آشپزخانه كنار بگذاريد تا استراحت كند.
- خمير پيتزا را ميتوانيد با اين دستورهم درست كرد.
- پياز و سير را ريز خرد ميكنيم.
- سيني فر را در فري كه با دماي 220 درجه سانتيگراد از قبل گرم شده بگذاريد.
- مقدار 60 ميلي ليتر (¼ پيمانه) باقيمانده روغن را در يك تابه روي شعله متوسط گرم ميكنيم. پياز را با سير و ½ قاشق چايخوري نمك در تابه به مدت 5 دقيقه سرخ ميكنيم تا نرم شوند.
- سپس گوشت گوسفند چرخشده را اضافه كرده و 3 دقيقه ديگر به پختن ادامه ميدهيم تا كمي تيره و قهوهاي رنگ شود. ادويهجات را با رب گوجهفرنگي و 06 ميلي ليتر (¼ پيمانه) آب به مواد افزوده و 2 دقيقه با حرارت بالا ميپزيم تا سس كاملا غليظ و جا افتاده شود و آب نداشته باشد.
- خمير را به 4 قسمت تقسيم كرده و هر قسمت را به يك چهارگوش مستطيلي شكل 12×30 سانتي روي كاغذ روغني (شيرينيپزي) پهن كنيد.
- مقدار ¼ از مخلوط گوشتي را روي هر كدام از خميرهاي پيتزا پخش كردهو ¼ از نخود را روي مخلوط گوشت ميريزيم. به همين شكل دو عددازپيتزاهاراباكاغذپوستيرويسينيفرقرار داده و به مدت 01 دقيقه در فر ميپزيم، تا خمير پيتزا طلايي شود.
- يك قاشق پر ماست چكيده را روي پيتزا ريخته و برگهاي گشنيز را روي ماست پخش ميكنيم و پيتزا را با برشهاي ليمو ترش سرو ميكنيم.