كيسل، دسري است كه از تركيب آب يا پورهي ميوههاي ترش با شكر و نشاستهي سيبزميني درست ميشود. اين دسر يكي از دسرهاي سنتي قديمي روسيه است. كيسل را به دو صورت سرد و گرم سرو ميكنند. براي درست كردن اين دسر، ميوه هاي ترش ارجحيت دارند.
مواد اوليه :
شير سرد | يك ليتر |
آرد گندم | هشت قاشق سوپخوري |
شكر | 200 گرم |
كره | 50 گرم |
طرز تهيه : * ابتدا لايه شيري را به اين ترتيب آماده كنيد: كره را روي حرارت آب نموده سپس آرد را كمي در آن تفت دهيد. شير و شكر را اضافه و با همزن مفتولي سريع هم بزنيد تا گلولههاي آرد در شير حل شوند و به هم زدن ادامه دهيد تا روي حرارت كرم شير غليظ شود. * كرم را داخل ظرف سرو ريخته تا كاملاً سرد شود. * بيسكويتها را با كمي شير مرطوب كنيد و روي لايه شيري در دو رديف بچينيد.
مواد لازم جهت كيسل انار :
آب انار تازه | 750 ميليليتر |
نشاسته گل | شش قاشق سوپخوري |
پودر ژلاتين | يك و نيم قاشق سوپخوري |
شكر | 200 گرم |
بيسكويت ساده شكلاتي | به ميزان لازم |
آب سرد | يك سوم پيمانه |
طرز تهيه كيسل انار : * آب انار را به همراه شكر روي حرارت قرار دهيد. * نشاسته را در كمي آب انار حل كرده از صافي عبور دهيد و به مخلوط روي حرارت اضافه نماييد و مرتب هم بزنيد تا غليظ شود. * پودر ژلاتين را روي آب سرد پاشيده و با حرارت بخار آب حل كنيد. * ژلاتين را به كيسل اضافه و خوب مخلوط كرده و صبر كنيد تا خنك شود. * پس از اين كه خنك شد آن را روي بيسكويتها بريزيد و ظرف را در يخچال به مدت دو الي سه ساعت قرار دهيد تا ببندد. * پس از بستن دسر آن را برش زده و سرو كنيد.