۱۴ راه براي خرد كردن پياز بدون اشك‌ ريختن

۲۰۱ بازديد

ديگر نيازي به اشك ريختن نيست ...

زماني كه ريشه‌هاي پياز را مي‌بريد، آنزيمي آزاد مي‌شود كه واكنش اين آنزيم در ساير لايه‌هاي پياز توليد گاز مي‌كند.

پياز چطور مي‌تواند باعث اشك ريختن مي شود و چطور مي‌توان از آن جلوگيري كرد؟ پياز از لايه‌هايي‌ چندگانه تشكيل شده است؛ لايه بيروني (پوست قهوه‌اي آن) لايه‌هاي ديگر (لايه‌هاي سفيد و آبدار خوردني) و انتهاي پياز (كركين يا همان ريشه پياز).
زماني كه ريشه‌هاي پياز را مي‌بريد، آنزيمي آزاد مي‌شود كه واكنش اين آنزيم در ساير لايه‌هاي پياز توليد گاز مي‌كند. هنگامي‌كه اين گاز با آب پياز مخلوط مي‌شوند نوعي اسيد را به وجود مي‌آورد. اگر شما هم هنگام خرد كردن پياز دچار مشكل هستيد به مواردي كه برايتان آماده كرده ايم توجه فرماييد:
۱۴ راه براي خرد كردن پياز بدون اشك‌ ريختن
۱. از چاقوي بسيار تيز هنگام خرد كردن استفاده كنيد.
آنزيم‌ها هنگام خرد شدن آزاد مي‌شوند و بهتر است از يك چاقوي تيز تا از چاقوي معمولي استفاده كرده تا باعث له شدن پياز نشود؛ در اين حالت آنزيم كمتري نيز توليد مي‌شود. ضمن اينكه با استفاده از چاقوي تيز كارتان سريع‌تر انجام مي‌شود.
۲. قبل از خرد كردن، پياز را به مدت ۱۰ – ۱۵ دقيقه در فريزر قرار دهيد
اين عمل باعث كاهش آزاد شدن آنزيم اسيد در هوا شده و البته هيچ تأثيري بر طعم و بوي آن ندارد. براي اين كار مي‌توان از يخچال معمولي نيز استفاده كرد، اما يادتان باشد پياز را نزديك سيب يا سيب‌زميني (به مدت طولاني) قرار ندهيد؛ (حداكثر ۲۰ دقيقه) زيرا باعث ايجاد رايحه بدي در يخچال مي‌شود.
۳. پياز را در آب خرد كنيد.
اين روش مؤثر اما كمي مشكل، چرا كه تكه‌هاي پياز در آب پخش مي‌شوند مگر اينكه آن‌ها را به‌طور دقيق كنار هم قرار داده و خرد كنيد.
پيشنهاد ديگري برخي افراد توصيه مي‌كنند، خرد كردن زير شير آب انجام دهيد اما ممكن است باعث از هم پاشيدن تكه‌هاي پياز شود. (جداي از هم پاشيدن پياز، آب زيادي هم به هدر مي‌رود)
۱۴ راه براي خرد كردن پياز بدون اشك‌ ريختن
۴. پياز را نزديك بخار خرد كنيد.
خرد كردن كنار بخار آب كتري يا قابلمه نيز ترفند جالبي است. بخار آب، گاز خارج شده از پياز را جذب مي‌كند.
۵. از راه دهان تنفس كنيد و زبان خود را كمي بيرون نگه داريد.
زبان شما مرطوب است و اين كار باعث حركت گاز از روي زبانتان مي‌شود. اين عمل مجراي اشكي را مي بندد و در نتيجه اشكي بيرون نمي‌آيد. از بيني تنفس كنيد، عصب بويايي شما تحريك شده و بلافاصله اشك جاري مي‌شود.
۶. پياز را در آب غوطه‌ور سازيد.
ماهيت آنزيم پياز در آب تغيير مي‌كند. البته يادتان باشد كه با اين كار باعث از دست دادن مقدار اندكي از تندي پياز و لغزنده شدن از حد نرمال مي‌شود. اگر با پيازي كه كمي نرم شده مشكلي نداريد، اين روش را امتحان كنيد.
۱۴ راه براي خرد كردن پياز بدون اشك‌ ريختن
۷. پياز با نوك چاقو برش ندهيد.
از آنجا كه ساختار داخلي پياز به صورت حلقه‌اي است، استفاده از بدنه چاقو (به‌جاي نوك آن) از پاشيده شدن آب پياز به چشم جلوگيري مي‌كند. البته اين را نيز در نظر داشته باشيد كه هر جريان هوا در اطراف شما مي‌تواند گاز پياز را به سمت‌تان هدايت كند، بنابراين حواستان به جهت وزش باد نيز باشد. از پنكه استفاده كنيد و آن را در زاويه مناسب قرار دهيد.
۸. هنگام خرد كردن پياز سوت بزنيد!
سوت زدن باعث ايجاد جريان هوا در مقابل صورت شما مي‌شود. با اين‌كار باز هم از رسيدن گاز پياز به چشم خود جلوگيري كرده و هر تعداد كه مي‌خواهيد پياز خرد كنيد.
۹. يك تكه نان در دهان خود قرار دهيد.
افراد زيادي مي‌گويند، عمل جوييدن(به‌خصوص يك تكه نان) هنگام خرد كردن پياز كمك بسياري به جلوگيري از اشك ريختن مي‌كند. نان را به آرامي بجويد. يا قسمت كوچكي از نان را از دهان خود بيرون نگه داريد؛ اين كار باعث ايجاد بزاق شده كه البته شايد باب طبع شما نباشد، اما ديگر از اشك خبري نيست. بسياري نيز گفته‌اند جويدن آدامس هم مؤثر است اما شايد عملي نباشد؛ امتحانش ضرري ندارد.
۱۰. از عينك‌هاي كيپ و يا ماسك استفاده كنيد.
اگر عينك شنا يا آزمايشگاهي اندازه صورت خود داريد، استفاده از آن‌ها يكي از بهترين راه‌هاي پيشنهادي براي خرد كردن پياز است چرا كه آنزيم‌ها راهي براي نزديك شدن به چشم شما ندارند. اگر عينك‌تان مناسب صورت شما نباشد تا پايان كار اشك مي‌ريزيد.
۱۴ راه براي خرد كردن پياز بدون اشك‌ ريختن
اگر اين عينك‌ها را آنلاين خريداري مي‌كنيد بسيار دقت كنيد، زيرا شانس مناسب بودن اين عينك‌ها با صورت شما هميشه صد در صد نيست. اگر هم عينكي هستيد، بهتر است از روش‌هاي ديگر استفاده كنيد.
۱۱. خرد كردن پياز را كنار هود قوي، هواكش و يا كنار پنجره انجام دهيد.
دليل اين كار دور كردن گاز پياز از چشمان شماست. خرد كردن پياز را بروي اجاق گاز و زير هود يا هواكش قوي، كنار پنجره و يا در بيرون از فضاي بسته انجام دهيد. از هواي آزاد هم لذت خواهيد برد. ۱۲. از لنز استفاده كنيد.
با اين كار مانعي بين چشم و گازهاي آزاد شده قرار مي‌دهد و به‌راحتي مي‌توانيد به كار خود ادامه دهيد. اگر بين استفاده از عينك و لنز مردد هستيد، حتماً لنز را انتخاب كنيد. ۱۳. از محلول‌هاي اسيدي استفاده كنيد.
محلول‌هاي نمكي و اسيدي مي‌توانند ماهيت آنزيم‌ها را تغيير دهند. به اين دو روش ساده براي ساخت اين نوع محلول‌هاي توجه كنيد:
1. مقداري سركه را روي تخته برش خود بريزيد. اسيد موجود در سركه آنزيم را تا حدودي غيرفعال مي‌كند.
2. پياز را در آب‌نمك خيسانده و سپس خرد كنيد.
فراموش نكنيد كه اين كار نيز طعم پياز را تا حدي تغيير مي‌دهد.
۱۴. از روش شمع استفاده كنيد.
قبل از خرد كردن پياز، شمعي را نزديك تخته خردكن روشن كنيد. گازهاي آزاد شده هنگام خرد كردن به سمت شعله شمع كشيده مي‌شوند. اگرچه اين راه نيز بهترين گزينه نيست و بسياري مي‌گويند اين كار تنها باعث ايجاد رايحه (اگر شمع معطر داريد) مي‌شود اما حداقل آشپزخانه‌‌تان خوش بو مي‌شود.
در مورد اشك پياز زياد صحبت كرديم. شايد برايتان جالب باشد كه بدانيد اشك توليد شده از گاز پياز از لحاظ ساختاري با اشكي كه در هنگام ناراحتي و يا خوشحالي مي‌ريزيد متفاوت است.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد