غذاي خراساني ها؛ آش بلغور شير

۱۷۵ بازديد

آش بلغور شير از غذا هاي سنتي استان خراسان محسوب ميشود. بلغور شسته شده را با شير مخلوط ميكنيم. به اندازه اي شير اضافه ميكنيم كه مخلوط غليظ باشد و شير اضافي نداشته باشد.

مواد لازم براي تهيه ترخينه آش:
  • بلغور گندم دانه ريز
  • شير
  • زرد چوبه
  • زيره(اختياري)
آش بلغور شير ( استان خراسان )
EXloxblog.comEX

آش بلغور شير از غذا هاي سنتي استان خراسان محسوب ميشود. بلغور شسته شده را با شير مخلوط ميكنيم. به اندازه اي شير اضافه ميكنيم كه مخلوط غليظ باشد و شير اضافي نداشته باشد.

مواد لازم براي تهيه ترخينه آش:
  • بلغور گندم دانه ريز
  • شير
  • زرد چوبه
  • زيره(اختياري)
آش بلغور شير ( استان خراسان )
روش تهيه:
1. بلغور شسته شده را با شير مخلوط ميكنيم. به اندازه اي شير اضافه ميكنيم كه مخلوط غليظ باشد و شير اضافي نداشته باشد.
2. زرد چوبه را اضافه كرده و روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا بلغور بپزد و شير كاملاً جذب آن شود.
3. مواد را تكه تكه از هم جدا ميكنيم و در برابر آفتاب يا روي بخاري ميگذاريم تا كاملا خشك شود.
4. سپس با استفاده از خرد كن آنها را كاملاً خرد كرده و روي پارچه پهن ميكنيم تا رطوبتش گرفته شده و كاملاً خشك شوند و در صورت تمايل در اين مرحله ميتوان مقداري زيره نكوبيده به آن اضافه كرد.
5. اين نوع ترخينه ( بلغور شير خشك شده ) را ميتوان تا چند ماه در يخچال ( در ظرف در بسته ) نگهداري كرد.
نكته: براي تهيه اين ترخينه حتماً از بلغور دانه ريز استفاده كنيد!
مواد لازم براي آش بلغور شير:
  • بلغور شير خشك / 2 پيمانه
  • گوشت چرخ شده / 100 گرم
  • پياز / 1 عدد
  • شلغم / 2 عدد ( اختياري )
آش بلغور شير ( استان خراسان )
روش تهيه:
1. پياز را خرد كرده در روغن تفت ميدهيم.
2. گوشت را اضافه كرده كمي كه تفت خورد، آب سرد و بلغور شير را اضافه ميكنيم (نياز ي به ادويه ندارد)
3. در صورت تمايل ميتوانيد در اين مرحله كمي شير را نيز همراه آب، به آش اضافه كنيد.
4. شلغم ها را شسته و پوست گرفته و به تكه هاي درشت تقسيم كرده و به آش اضافه ميكنيم.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد