نشاسته : ۲۵۰ گرم
آب : ۲ ليوان
گلاب : يك سوم ليوان
آب و نشاسته را مخلوط كرده و در قابلمه نچسب ميريزيم، و آن را روي حرارت اجاق قرار داده و با قاشق چوبي مرتب به هم ميزنيم تا مايه فالوده بجوشد. سپس گلاب را اضافه كرده و آن را به هم ميزنيم تا غليظ و كاملاً كشدار و سفت شود و مانند توپ در وسط قابلمه قرار گيرد (براي اين كار بايد حداقل ۲۰ دقيقه وقت صرف كنيم). در ظرف بزرگي، آب و يخ فراوان ميريزيم و آن را نزديك چرخ گوشت قرار ميدهيم، پنجره چرخ گوشت را به آن وصل كرده و مايه فالوده را در چرخ ميريزيم. ظرف يخ را طوري قرار ميدهيم كه رشتههاي فالوده داخل آن بريزد. مرتب و به آرامي، با دست آن را زيرورو ميكنيم. (بهتر است اين كار با دستكش انجام شود تا دست يخ نكند). پس از اتمام كار مقداري يخ را خرد كرده و كمي گلاب و شربت آبليمو اضافه ميكنيم. در موقع سِرو ميتوانيم روي آن كمي شربت آبليمو بريزيم و با يك حلقه ليمو ترش برش زده آنرا تزيين نماييم.
ميتوان به جاي استفاده از چرخ گوشت از آبكش استيل استفاده كرد.
آب : نيم ليتر
شكر : يك و نيم پيمانه
گلاب : يك چهارم پيمانه
رشته برنجي چيني : (اين رشتهها در تمام سوپر ماركتها يافت ميشه).
آب و شكر و گلاب را با هم مخلوط ميكنيم تا شكر كاملا حل شود و محلول تقريبا حالت اشباع پيدا كند و كمي كشدار شود. اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد ظرف را در فريزر بگذاريد (بهتر است از ظرفي فلزي براي اين كار استفاده كنيد تا زودتر نتيجه بگيريد. همچنين ميتوان با دستگاه بستني ساز هم اين كار را كرد). رشتههاي چيني را در آب جوش ميريزيم و به مدت ۱۰ دقيقه تا يك ربع روي حرارت ملايم ميپزيم. وقتي رشتهها كاملا نرم و كمي هم لعابدار شد، آنها را داخل آبكش ريخته و آب سرد زياد رويش ميريزيم تا خنك شود و خود را بگيرد. انگاه رشتهها را كنار ميگذاريم تا آب اضافياش برود.
اگر رشتهها را زود از روي شعله برداريد ممكن است در آخر كار كه رشتهها را درون يخ ميريزيد حالت سفتياي كه براي فالوده لازم است را نداشته باشد؛ پس حتما بگذاريد خوب بپزد.
نشاسنه سفيد : ۱ ليوان
آب : ۴ ليوان
گلاب : ۱ استكان
شيره قند : مقداري
نشاسته را در يك ليوان آب سرد حل ميكنيم. مقدار ديگري آب را جوش آورده، در حالي كه ميجوشد نشاسته اب شده را در آن ريخته، تندتند به هم ميزنيم. سپس مدت ۱۰ دقيقه آن را روي شعله گاز ميپزيم. بعد اب سرد را اماده كرده، كم كم از نشاستههاي پخته شده برداشته و داخل صافي ميريزيم. آنگاه با قاشق چوبي مخصوص درحالي كه اب يخ را زير صافي قرار دادهايم، نشاستهها را مجددا بيرون مياوريم. به مدت ۱۰ دقيقه مقداري يخ داخل انها ميريزيم و به فالوده دست نميزنيم. بعدا به وسيلهٔ صافي مخصوص از اب بيرون كشيده با مقداري شير قند و يخ و گلاب مخلوط ميكنيم.
شكر : ۴۰۰ گرم
گلاب : نصف ليوان
بيد مشك : مقداري
تخم بالنگ يا تخم شربتي : ۲۰ گرم
نشاسته گل اعلا : ۴۰۰ گرم
آب : تقريبا ۲۵۰۰ گرم
۴۰۰ گرم شكر را با مقداري آب بگذاريد بجوشد تا تقريبا به شكل شيره نبات يا مربا درآيد. آن را كنار بگذاريد تا براي مصرف سرد شود.
ابتدا نشاسته را در آب سرد حل نموده و خوب هم زده، سپس روي حرارت بگذاريد تا به جوش بيايد (مواد را به طور دائم هم بزنيد). پس از اينكه پخت و غليظ شد، آن را در يك سيني ريخته، به طوري كه قطر پالوده يك سانتيمتر شود. سپس بگذاريد سرد شود. بعد آن را با چاقو به شكلي باريك به عرض ۱ سانتيمتر بريده، و مجدداً از طول برش بزنيد (مثل صفحه شطرنج ببريد تا به مكعبهايي به ابعاد يك سانتيمتر ايجاد شود). پس از آن اين مكعبها را در يك تشت آب خنك ريخته و در موقع مصرف ابتداا مقداري از مكعبها را در ظرف ريخته، روي آن مقداري كه گمان ميكنيد به فالودهتان شيريني دلچسبي ميبخشد از شربت و كمي تخم بالنگ (تخم شربتي) مخلوط شده بريزيد. شربت و تخم بالنگ را بايد از قبل در ليواني خيس كرده و كمي گلاب و بيد مشك هم در آن ريخته باشيد. فالوده حاضر است. آن را سر ميز ببريد و نوش جان كنيد.