كولي غورابيج

آموزش آشپز رايگان

كولي غورابيج

۳۰۵ بازديد

كولي غورابيج يكي از غذاهاي محلي استان گيلان است. (كولي) كولي كه نوعي ماهي مي‌باشد بر دو نوع است: سيا كولي و كاس كولي. هر دو نوع بسيار خوش‌مزه و لذيذ است. آنها را گيلاني‌ها همراه پلو خورش مي‌خورند يا با كته و كره فراوان و لوله پياز (شبيه پيازچه) نوش جان مي‌كنند. هنگام تهيه كولي بايد مانند ماهي‌هاي ديگر دقت كرد كه كاملا تازه باشد. چرا كه اين ماهي گوشت لطيف و حساس دارد كه در هواي گرم خيلي زود فاسد مي‌شود. براي انتخاب و نگهداري آن بايد نهايت دقت را به كار برد. كولي تازه داراي چشمهاي برجسته و براق و گوشت آن سفت است و اثر انگشت روي سطح آن باقي نمي‌ماند در حالي كه كولي كهنه شل و نرم است.

غذاهاي محلي ايران (2)
دستور شماره يك
مواد لازم براي ۵ تا ۶ نفر:
  • كولي (ماهي ريز) ۸ عدد
  • سبزي (نعناع _ خلواش _ چوچاق و گشنيز) = نيم كيلو
  • ترشي آبغوره ۱/۵ فنجان
  • شكر ۱ قاشق غذاخوري
  • مغز گردو ۲۵۰ گرم
طرزتهيه:
مغز گردو را سائيده يا چرخ كرده با دو ليوان آب مي‌گذاريم بپزد تا روغن بيندازد. كولي را پوست گرفته و نمك و فلفل زده در روغن داغ دو طرفش را سرخ مي‌كنيم. سبزي را هم ساطوري ريز كرده و با روغن سرخ مي‌كنيم. آنگاه كولي سرخ شده را با سبزي و ترشي در مغز گدوي پخته شده روي حرارت ملايم دم مي‌كنيم بعد از يكساعت كه آهسته جوشيد شكر و نمك و فلفل را به مقدار كافي اضافه كرده و بعد از چند دقيقه برميداريم و با پلو سرو مي‌كنيم. دستور شماره دو
مواد لازم:
  • ماهي كولي ۵۰۰ گرم
  • مغز گردو ۱۵۰ گرم
  • سبزي‌ها شامل (نعناع، چوچاق، خال واش، گشنيز) جمعاً ۲۵۰ گرم
  • نمك، فلفل و زردچوبه كمي
  • آبغوره ۱ قاشق غذاخوري
طرز تهيه:
گردو را آسياب كنيد و با ۴ ليوان آب بپزيد تا به روغن بيفتد، ماهي كولي را بعد از خالي كردن شكم و سر بشوييد و با نمك و فلفل مزده دار كنيد و درون تابه با روغن سرخ كنيد و به گردوي در حال پخت كه به روغن افتاده اضافه كنيد سبزي‌ها را كه خرد كرده‌ايد و سرخ نموده‌ايد به خورش اضافه كنيد آب غوره بزنيد و بعد از يكي دو جوش از روي حرارت برداريد و با كته سرو نماييد.
دستور شماره سه
مواد لازم:(براي ۵ تا ۷ نفر)
  • كولي (ماهي ريز) ۸عدد
  • سبزي نعناع خلواش چوچاق و گشنيز نيم كيلو
  • ترشي آب غوره (يا آب انار يا آب نارنج) يك و نيم فنجان
  • شكر ۱ قاشق غذاخوري
  • مغز گردو ۲۵۰ گرم
  • نمك و فلفل به مقدار كافي
طرز تهيه:
مغز گردو را ساييده يا چرخ كرده با دو ليوان آب مي‌گذاريم بپزد تا روغن بيندازد. كولي را مطابق دستور پوست گرفته (رجوع شود به قسمت پايين) و نمك و فلفل زده در روغن داغ دو طرفش را سرخ مي‌كنيم. سبزي را هم ساطوري ريز كرده و با روغن سرخ مي‌كنيم. سبزي را هم ساطوري ريز كرده و با روغن سرخ مي‌كنيم. آنگاه كولي سرخ شده را با سبزي و ترشي در مغز گردوي پخته شده ريخته روي حرارت ملايم دم مي‌كنيم. بعد از يك ساعت كه آهسته جوشيد شكر و نمك و فلفل را به مقدار كافي اضافه نموده بعد از چند دقيقه بر مي‌داريم. با پلو صرف مي‌شود.
تا كنون نظري ثبت نشده است
امکان ارسال نظر برای مطلب فوق وجود ندارد